Specialized introduceert S-Works 7 Lace: met veters en nog lichter

vrijdag 14 januari 2022 om 18:00
Specialized introduceert S-Works 7 Lace: met veters en nog lichter

Specialized heeft met de S-Works 7 Lace een nieuwe schoen gelanceerd. Het is de opvolger op de S-Works 7, maar dan zonder de plastic hardware aan de bovenkant van de schoen. Daarvoor in de plaats komen veters. Dit zorgt er ook voor dat de schoen een stuk lichter is.

“De S-Works 7 Lace combineert de World Tour-prestaties van de S-Works 7 met veters om een van onze soepelste en meest aanpasbare bovendelen te creëren. Een pasvorm van het hoogste niveau”, laat Specialized weten in het persbericht.

Het voordeel van het gebruik van veters, is dat de spanning op twaalf verschillende punten aangepast kan worden. Dit was bij de voorganger wel anders, want daar bestond het bovendeel uit plastic. “Hierdoor kan het mesh bovenwerk zich aanpassen aan alle voetvormen voor een sublieme pasvorm. Voor rijders die problemen hadden met de pasvorm, is de S-Works 7 Lace de oplossing.”

‘Klassieke stijl’
Met 236 gram per schoen (bij schoenmaat 44) is het nieuwe Specialized-schoeisel, door de nieuwe opzet, nog lichter geworden. Voor de rest is de S-Works 7 Lace weinig veranderd, met de Powerline™ carbon buitenzool en de PadLock™ hiel. Volgens Specialized zorgt dit voor een schoen die ‘klassieke stijl’ combineert met een ‘race-winnend erfgoed en prestaties’.

De verkoopadviesprijs van de nieuwe S-Works 7 Lace is 350 euro.

Dit artikel delen:

1 Reactie

jooprioolpijp 20 januari 2022 om 21:24

Geniaal gevonden, veters in een schoen voor een nog betere verdeling van de krachten, en met één simpele knoop vast te zetten, precies op de juiste spanning. En vrijwel gratis. Anderzijds, in de top-10 kosten per bespaarde gram staat dit vast lager dan de allerlaatste Dura-Ace groep.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Materiaalzone