J. Laverack lanceert fiets in samenwerking met Aston Martin
foto's: J. Laverack
woensdag 15 november 2023 om 08:04

J. Laverack lanceert fiets in samenwerking met Aston Martin

Materiaalzone Aston Martin is vooral bekend vanwege de snelle auto’s. Nu doet het Britse merk ook haar intrede in de wielersport; samen met J. Laverack hebben ze een racefiets gelanceerd.

De J. Laverack Aston Martin .1R, zoals de fiets voluit heet, is het product van bijna vier jaar samenwerking tussen de fiets- en autoproducent. Het resultaat: een carbon-titanium racefiets met geïntegreerde remklauwen en een ‘boutloos’ ontwerp, wat in bepaalde uitvoeringen slechts 7,5 kilo weegt, volgens J. Laverack.

Helemaal boutloos is het frame niet, maar volgens J. Laverack zijn alle boutjes zo weggewerkt dat ze niet zichtbaar zijn. Voor het frame is een combinatie van stalen nokken en carbon buizen gebruikt. Opvallend is dat de remklauwen geïntegreerd zijn in het frame, en dus niet zoals gebruikelijk los gemonteerd worden.

Ieder frame wordt volledig op maat van de koper gemaakt aan de hand van een bikefit, dus daarvoor zal je een tripje naar het Aston Martin hoofdkantoor in het Britse Gaydon moeten maken. Daar wordt tot op de millimeter nauwkeurig bepaald hoe groot alle buizen moeten zijn, in welke hoeken deze moeten staan en wat de afmetingen van andere onderdelen moeten zijn. Ook de kleurstelling en afmontage wordt daar volledig op maat bepaald.

Dat komt ongetwijfeld met een stevige prijskaart, maar hoe hoog die precies is blijft gissen: er wordt geen expliciete prijs genoemd.

RIDE Magazine
1 Reacties
16 november 2023 12:10
"Als je naar de prijs moet vragen, kun je hem niet betalen." Past daarmee prima in het portfolio van Aston-Martin.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.