Giant presenteert nieuwe en lichtere gravelbikes: Revolt Advanced en de Pro

vrijdag 12 november 2021 om 16:00
Giant presenteert nieuwe en lichtere gravelbikes: Revolt Advanced en de Pro

De Revolt Advanced Pro - foto: Cameron Baird/Giant

Giant brengt twee nieuwe types van de Revolt op de markt: de Revolt Advanced en de Revolt Advanced Pro. “Beide hebben aanzienlijk lichtere framesets met een vernieuwde geometrie. Ze zijn ontworpen voor meer snelheid en efficiëntie op ruige wegen en gravel. De nieuwe Revolts beschikken bovendien over innovatieve technologieën, zoals een Flip Chip dropout. Daarmee kan de berijder de wielbasis aanpassen en afstemmen op de gewenste rijstijl en het terrein”, stelt het fietsmerk in een persbericht.

Lichter, maar efficiënter
De Revolt Advanced Pro is het nieuwe vlaggenschip van Giant en sinds de intrede in 2008 is het de lichtste Revolt ooit gebouwd. Een volledig nieuw Advanced-grade frame en een Advanced SL-carbon voorvork bespaart de nieuwe gravelbike 200 gram ten opzichte van het vorige model. De Revolt Advanced heeft hetzelfde frame, maar dan met een Advanced-grade carbon voorvork. Dit scheelt dit model 160 gram in vergelijking met de vorige variant.

De 2022-modellen verschillen qua uiterlijk ook van hun oudere broertjes. De Revolt staat bekend om de prettige controle op ruig terrein en daarop is – ondanks het gewichtsverlies – niet op ingeboet. Beide nieuwe series hebben een kortere wielbasis en minder trail, wat de fiets een levendiger, responsiever gevoel geeft onder uiteenlopende rijomstandigheden. Dat is terug te zien in de geometrie: een langere reach, een steilere balhoofdhoek en een lagere trapas.

Comfort
Wat ook opvalt aan de nieuwe Revolt, is de laagliggende achtervork (met ook een kleinere diameter) aan de zadelbuis. Dat vergroot het comfort, maar minder stijf is het allerminst. De meeste nieuwe modellen zijn voorzien van de nieuwste D-Fuse zadelpentechnologie, die zorgt voor minder schokken en trillingen op een ruwe ondergrond. De Revolt Advanced 1 is standaard voorzien van de Giant Contact Switch dropper post.

De Advanced Pro werd getest door gravelracer Josh Berry – foto: Cameron Baird/Giant

Optioneel kan de consument ook kiezen voor een ronde zadelpen van 30,9 millimeter. Dit stelt hen in staat om te kiezen voor een dropper seatpost. Beide modellen hebben ook allebei een D-Fuse stuur. De Pro-variant is standaard geleverd met het Giant Contact SLR XR D-Fuse stuur van carbon. Bij de Revolt Advanced is dat een Contact XR D-Fuse stuur van aluminium.

All terrain
Ook nieuw is de Flip Chip op de drop-out achter. Hiermee is de wielbasis met 10 millimeter aan te passen. De korte stand is sneller en wendbaarder, terwijl de lange stand de stabiliteit verbeterd op ruige wegen, gravel en modderstroken. In die laatste stand is er ruimte voor een grotere achterband tot 53 millimeter, waar de korte stand een maximale breedte heeft van 45 millimeter. Bij de lange stand neemt de trail met vier millimeter toe.

Zowel de Advanced als de Advanced Pro zijn gebouwd met carbon Giant Wheelsystems. Op de Pro zit de geheel nieuwe CXR 1, die standaard geleverd is met tubeless banden. Tot slot kunnen liefhebbers van lange duurritten hun hart ophalen. Er passen op de nieuwe Revolts niet minder dan zes bidonhouders: twee op de onderbuis, twee op de vork, een op de bovenbuis en een op de zadelbuis. Ook een bagagedrager en spatbord zijn te monteren.

De Giant Advanced Pro 0 is in de Benelux verkrijgbaar voor €5.499,00. De Revolt Advanced 0 kost dan weer €4.099,00 tegenover de Revolt Advanced 3 voor €2.499,00.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Materiaalzone