Dit is de nieuwe Canyon Aeroad CFR van Mathieu van der Poel

dinsdag 6 oktober 2020 om 18:00
Dit is de nieuwe Canyon Aeroad CFR van Mathieu van der Poel

De prestaties van Mathieu van der Poel zijn de afgelopen weken niet onopgemerkt gebleven. Met indrukwekkende overwinningen in Tirreno-Adriatico en de BinckBank Tour, stal hij opnieuw de harten van menig wielerliefhebber. Dat deed hij op de nieuwe Canyon Aeroad CFR, de nieuwe generatie van zijn aero-model die vanaf vandaag voor iedereen verkrijgbaar is.

De Aeroad CF SLX is de afgelopen jaren uitgegroeid tot gevestigde naam. Na de introductie van de eerste Aeroad in 2014, behaalde de fiets niet alleen overwinningen in de windtunnel, maar ook op de weg. Naast zeges in de Ronde van Vlaanderen en meerdere Touretappes, ligt de memorabele zege van Mathieu van der Poel in de Amstel Gold Race nog vers in het geheugen. Dit seizoen rijden de renners van Movistar, Arkéa-Samsic en Alpecin-Fenix op fietsen van Canyon.

Van der Poel in de Tirreno – Foto: LaPresse – Fabio Ferrari

De Aeroad staat bekend om zijn uitmuntende rijdynamiek: snel en wendbaar. Precies zoals een racefiets zou moeten zijn. Dit jaar voegt Canyon met de Aeroad CFR een nieuwe uitvoering aan zijn gamma toe. De fietsenfabrikant uit Koblenz belooft dat het nieuwe R065-model in elk opzicht een verbetering is ten opzichte van zijn voorganger.

Wat is er veranderd?
Het nieuwe model is het resultaat van vier jaar ontwikkelen. De ingenieurs van Canyon zijn samen met Swiss Side (onder meer bekend van hun werk voor het Formule 1-team van Sauber) de windtunnel ingedoken om de fiets nog aerodynamischer te maken. Het resultaat mag er zijn. De nieuwe Aeroad is volgens Canyon tot 7,4 watt sneller, tot 170 gram lichter en tot 14% stijver.

Wanneer we kijken naar het frame, dan is er van opzichte van de vorige versie sprake van een smallere voorvork, zadelpen en zadelbuis. Een andere opvallende verbetering is de nieuwe CP0018 Aerocockpit. Zoals je van een aerofiets mag verwachten zijn alle kabels netjes weggewerkt, maar Canyon heeft hierbij ook aan het gebruikersgemak gedacht. De nieuwe cockpit is namelijk zowel in de hoogte als in de breedte nauwkeurig en in een handomdraai op maat af te stellen.

Verkrijgbaar in zeven maten
De Canyon Aeroad is beschikbaar er in drie verschillende versies: Aeroad CFR, Aeroad CF SLX en Aeroad CF SL. De CFR en CF SLX beschikt over maten van 2XL tot 2XS, terwijl de Aeroad CF SL ook over een 3XS uitvoering beschikt. Alle fietsen zijn uitgerust met een 25mm band voor en een 28 mm band achter.

De Aeroad is voor ieder model beschikbaar in de zwart/matzwarte Stealth-uitvoering. De CFR beschikt ook nog over een Tinted Chrome-versie, terwijl de CF SLX ook in zwart/wit en in het blauw verkrijgbaar is. De CF SLX heeft ook een rode en een ‘non-mint’ uitvoering voor vrouwen beschikbaar.

De fietsen zijn exclusief verkrijgbaar op Canyon.com. De prijzen beginnen bij €3.299 voor de Aeroad CF SL 7. De Canyon Aeroad CFR 9 met Shimano Dura-Ace is te koop voor € 7.499,-. Voor een afmontage met SRAM Red of Campagnolo Super Record ben je respectievelijk 500 en 1.500 euro meer kwijt.

Meer info over de nieuwe Canyon Aeroad lees je op Canyon.com

Verantwoording:
Canyon is mediapartner van WielerFlits en ondersteunt op deze manier ons platform.

Dit artikel delen: