Decathlon nieuwe kledingsponsor Cofidis

maandag 11 oktober 2021 om 10:53
Decathlon nieuwe kledingsponsor Cofidis

Christophe Laporte - foto: Cor Vos

De Franse sportketen Decathlon keert na zeventien jaar terug in de wielersport. Dat doet het als kledingsponsor van de Franse WorldTour-formatie Cofidis. Teambaas Cedric Vasseur bevestigt aan Zikloland dat de deal op handen is.

Decathlon was in het verleden als sponsor betrokken bij AG2R La Mondiale. Dat de naam nu rondzingt bij Cofidis is niet meteen opvallend. Beide bedrijven hebben hun hoofdkwartier in de Noord-Franse stad Lille. Decathlon gaat alle kleding voor de renners en rensters leveren. Het Franse merk hoopt ‘door de samenwerking met de meest veeleisende wielrenners’, dat de kwaliteiten van de producten van Decathlon verbetert.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Dikke Vrouw 11 oktober 2021 om 19:54

Ze hopen dat hun eigen kwaliteit verbetert? Vreemde zin…

vanSpringel 13 oktober 2021 om 14:54

Voor een startende fietser zijn de wielerproducten van De Deekathlon best aardig. Voor de veeleisende prof daarentegen ?
Zelf natuurlijk ook wel eens van die toffe Deekathlonfietsspullen gekocht. Voor een tochtje van max. 1,5 uur voor de broekzeem prima te doen, maar indien langer van afstand wordt het problematisch en dient de zalfpot onderweg zijn intrede te doen. Intussen in de fietskledingla onderscheid gemaakt, tussen korte en lange tochten met bijgehorende kleding. Fietshandschoentjes zijn dan weer prima te doen in de prijs/kwaliteit verhouding Na paar maanden maken ze plaats voor nieuwe en de oude worden dan gebruikt tijdens diverse tuinwerkzaamheden. The gloves that rocks the cradle ! Voor de gebruikte fietszemen heb ik nog een 2de bestemming. Ze zijn nog niet bij het restafval beland. Wie ?

Quincy Adams 15 oktober 2021 om 12:46

Ze leveren de frames voor de beloftenploeg van FDJ. Er zit best wel wat goed spul bij; niet de basics, maar als je wat meer uitgeeft, hoeft het niet slecht te zijn. Ze zitten vooral op de verhouding prijs-kwaliteit. Dat vind ikzelf niet een slecht uitgangspunt.

Wheely 15 oktober 2021 om 13:00

De ramen lappen vanSpringel?

xistnc 14 oktober 2021 om 18:21

Dat moet je als veeleisende renner toch helemaal niet willen?

Quincy Adams 15 oktober 2021 om 12:46

want ……?

Binda 14 oktober 2021 om 23:39

Gecondoleerd Cofidis. Hopelijk krijgen jullie er heel veel geld voor terug.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.