Continental lanceert twee nieuwe banden in GP 5000-lijn

vrijdag 3 maart 2023 om 09:00
Continental lanceert twee nieuwe banden in GP 5000-lijn
Materiaalzone

Continental heeft vandaag een tweetal nieuwe banden gelanceerd: de snelle Grand Prix 5000 TT TR en de meer op grip en lekbestendigheid geörienteerde Grand Prix 5000 AS TR.

De Grand Prix 5000 TT TR is volgens Continental de snelste die ze ooit produceerde en werd onder andere gebruikt door Filippo Ganna tijdens zijn werelduurrecord. Eerder werd er al een 25 millimeter-versie van de band in beperkte oplage aangeboden ter ere van de voorbije Tour de France, nu wordt de band permanent op de markt gebracht en is er ook een versie van 28 millimeter breed.

De Grand Prix 5000 TT TR

De GP 5000 TT TR biedt volgens de Duitse bandenproducent een ideale balans tussen laag gewicht en lage rolweerstand, door geoptimaliseerde dikte van het rolvlak. De band is hierdoor 35 gram lichter dan de huidige Grand Prix 5000 S TR. De laagste rolweerstand wordt volgens Continental bereikt wanneer een 25 millimeter brede voorband wordt gecombineerd met een 28 millimeter brede achterband.

Naast de twee karakteristieken die het een snelle band maken, is ook de lekbestendigheid en scheurweerbaarheid vergroot. De tubeless banden zijn daarnaast compatibel met hookless velgen en enkel beschikbaar in een compleet zwarte kleurstelling.

Grand Prix 5000 AS TR
Tegelijkertijd lanceert Continental nog een tweede band, de Grand Prix 5000 AS TR. Deze band – eveneens tubeless ready en compatibel met hookless velgen – combineert volgens Continental snelheid, bescherming en een lange levensduur. De band is in feite een mix van de welbekende snelle Grand Prix 5000-band en de meer lekbestendige Grand Prix 4 season-band.

Voor de nieuwe GP 5000 AS TR is gebruik gemaakt van de rubbercompound van de GP5000 die bestaat uit een combinatie van het snelle BlackChili rubber, zogenaamde Vectran Breaker kristalpolymeren die de lekbestendigheid en scheurweerbaarheid ten goede komen, Lazer Grip profiel voor de juiste stuurkwaliteiten en Active Comfort Technology voor trillingsabsorpti De band is beschikbaar in breedtematen van 25 tot 35 millimeter en met een crèmekleurige of zwarte wand.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Theo Middelkamp 5 maart 2023 om 11:38

prijs ? zal wel weer een behoorlijke prijs aan hangen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Materiaalzone