Sallands Steilste: Hoogtemeters maken in het oosten van Nederland

donderdag 18 november 2021 om 11:41
Sallands Steilste: Hoogtemeters maken in het oosten van Nederland

foto: Visit Oost

Wanneer je in Nederland wilt klimmen, hoef je daarvoor niet per se naar Zuid-Limburg af te reizen. In Overijssel kan dat bijvoorbeeld prima op de Sallanse Heuvelrug. Met de route van Sallands Steilste maak je in 100 kilometer kennis met alle mooie klimmetjes van de regio.

Sallands Steilste is een van de vijf Kromme Sturen routes die zijn uitgezet in de provincie Overijssel. Na de start in Holten krijg je een bijzonder groene route voorgeschoteld, die je onder meer door Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug, Hollands Scharzwald en door natuurgebied De Borkeld voert.

Op het meest noordelijke punt van de route ligt de Lemelerberg. De klim is ongeveer 1,3 kilometer lang en slingert met een gemiddelde van 2,4% omhoog over een dichtbeboste weg. Het steilste gedeelte van de klim is maar liefst 8%.

Het venijn van deze route zit in de staart, want de meest hoogtemeters zitten in het laatste gedeelte. Na de 5% steile Sanatoriumlaan daal je af richting Hellendoorn. Op de Almeloseweg, de Nijverdalseweg, Noetselerberg, de Haarlerberg en de Holterberg moet er nog het nodige geklommen worden, waarna je na een steile afdalig over de Motieweg de rit afsluit.

Meer info lees je op de site van Visit Oost

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Materiaalzone