Fietsen in West-Vlaanderen: Herbeleef het WK Wielrennen van 1950 in Moorslede

dinsdag 5 oktober 2021 om 10:00
Fietsen in West-Vlaanderen: Herbeleef het WK Wielrennen van 1950 in Moorslede

Een van de mooie aspecten van de wielersport, is dat je epische wielermomenten in hetzelfde decor als de hoofdrolspelers kunt herbeleven. Als voetballer zul je niet snel in Bernabeu of San Siro schitteren, maar iedere wielertoerist kan wanner hij daar zin in heeft de Muur van Geraardsbergen of de Oude Kwaremont bedwingen. Zo is het – wanneer je de weg weet – goed mogelijk om de routes van voormalige wereldkampioenschappen zelf te rijden. Onze vrienden van Cycling in Flanders doken in het verleden en blazen de route van het WK Wielrennen 1950 nieuw leven in.

In 1950 vond het WK Wielrennen plaats in het West-Vlaamse Moorslede. Omdat de UCI de lokale rondes in Moorslede niet selectief genoeg vond, werd er een lus toegevoegd langs Ieper en Heuvelland. Deze route is gebaseerd op het originele parcours uit die tijd, maar met start en finish in Ieper.

De route is 105 kilometer lang en voert je langs onder meer de Rodeberg en de Kemmelberg (die we kennen uit Gent-Wevelgem). Op weg naar het zuiden pak je nog een stukje Frans grondgebied mee. Het eindpunt ligt bij de Menenpoort, het iconische herdenkingsmoment aan de oostzijdevan de stad.

Meer info lees je op de site van Cycling in Flanders.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.