De Vennbahn: Fietsroute door de Oostkantons van Aken naar Troisvierges

vrijdag 13 augustus 2021 om 10:18
De Vennbahn: Fietsroute door de Oostkantons van Aken naar Troisvierges

Wanneer je denkt aan fietsen in België, dan denk je al snel aan de kasseien en heuvels van de Vlaamse Ardennen of de lastige beklimmingen van La Doyenne tussen Luik en Bastenaken. In de Oostkantons ligt er over een oud spoorweg nog en interessante fietsroute klaar om ontdekt te worden.

De Vennbahn was een spoorweg in de Oostkantons die door het Verdrag van Versailles aan België werd toegewezen, hoewel delen ervan door Duitsland liepen. De Vennbahn verbond de industriële centra van Aken en Luxemburg op de kortst mogelijke manier.

Het Vennbahn-fietspad is één van de langste tot fietspad geconverteerde spoorlijnen in Europa en doet drie landen aan: Duitsland, België en Luxemburg. Vertrekkend vanuit Aken gaat de route dwars door de Oostkantons. Tot in Troisvierges beleef je langs het fietspad met een totale afstand van 125 kilometer indrukwekkende landschappen, de flair van een grensstreek, verhalen van de Vennbahn en heel wat geschiedenis. De route kent een zeer beperkt hoogteverschil en is grotendeels geasfalteerd.

Meer info lees je op www.vennbahn.eu

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.