De Fietselfstedentocht: Friese monstertocht voor op de bucketlist

zaterdag 20 november 2021 om 13:01
De Fietselfstedentocht: Friese monstertocht voor op de bucketlist

De Elfstedentocht is voor sportliefhebbers in Nederland al generaties lang een begrip. Hoewel het inmiddels al 24 jaar geleden is dat de bijna 200 kilometer lange schaatstocht over natuurijs georganiseerd kon worden, staan de namen van oud-winnaars Reinier Paping, Evert van Benthem en Henk Angenent in het collectieve geheugen van menig sportliefhebber gegrift. Hoewel het al even wachten is op een nieuwe editie de schaatstocht, kan de sporthonger gestild worden met de fietsversie van deze iconische tocht.

Ook voor toerfietsers geldt de Elfstedentocht immers als een ware klassiekers. Al meer dan 100 jaar fietsen op pinkstermaandag ongeveer 15.000 deelnemers de Fietselfstedentocht. Jaarlijks leggen duizenden fietsers de meer dan 230 kilometer tellende route af langs plaatsen als plaatsjes als Stavoren, Hindeloopen en Franeker.

De volgende editie wordt gehouden op Pinkstermaandag 6 juni. De vrije inschrijving staat open van 1 t/m 15 december 2021. Hierna volgt een geautomatiseerd lotingsproces. Het inschrijfgeld bedraagt 25 euro per stempelkaart. Dit betaal je nadat je bent ingeloot.

Meer info lees je op de site van de Fietselfstedentocht

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.