Ademhalingsproblemen spelen Jens Dekker parten: “Afgelopen 2,5 jaar met de rem erop gereden”
foto: PhotoPress.be
dinsdag 22 januari 2019 om 10:43

Ademhalingsproblemen spelen Jens Dekker parten: “Afgelopen 2,5 jaar met de rem erop gereden”

Jens Dekker heeft al anderhalve maand geen cross meer gereden. Zaterdag bleek waarom: de Nederlander kampt met ademhalingsproblemen. “De afgelopen 2,5 jaar heb ik altijd met de rem erop moeten rijden”, vertelt de oud-wereldkampioen veldrijden bij de junioren aan WielerFlits.

“Ik heb veel moeilijkheden met de ademhaling gehad. We gaan ervan uit dat het probleem alle andere problemen veroorzaakt, of dat er nog iets onder zit dat alles veroorzaakt”, vertelt het neefje van Erik Dekker. “Het komt er in ieder geval op neer dat ik veel te weinig heb kunnen trainen en als het wel goed ging, moest ik altijd voorzichtig doen omdat ik als ik echt vol ging rijden, weer ademhalingsproblemen zou krijgen.”

Geen specifieke doelen
Waar het virus vandaan komt, weet Dekker zelf ook niet: “We zijn momenteel een overtrainingssyndroom aan het onderzoeken. Maar zoals met veel dingen klopt het beeld niet helemaal met mijn symptomen. Op dit moment draait alles om herstel en het uitzoeken wat er precies aan de hand is. Tot we dat weten kan ik geen specifieke doelen stellen. Ik hoop nu gewoon zo snel mogelijk weer gewoon te kunnen fietsen zonder al te veel problemen. Als dat lukt, dan zal ik heel snel weer top zijn, vermoed ik.”

De veldrijder van Corendon-Circus, die dit seizoen nog de Hotondcross op zijn naam schreef, heeft zelf in ieder geval vertrouwen in een goed herstel. “Als alles opgelost is, zou het zelfs beter moeten zijn dan het tot nu toe bij de beloften was”, eindigt de 20-jarige coureur vol goede hoop.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
22 januari 2019 12:23
1. Mechanicien en teamdokter er meteen uitgooien !

Hoe is mogelijk dat ze pas na 2,5 jaar aanlopende rem opmerken en/of welke dokter adviseert nou met de rem erop te “moeten” rijden ?!
22 januari 2019 12:27
Als ik te hard fiets, krijg ik ook ademhalingsproblemen. Ik noem dat mijn limiet, maar schijnbaar is het hip om het een virus te noemen.
    22 januari 2019 14:37
    Ik vraag me ook elke keer af wat nu het verschil is met dit soort berichten.
    Ook de inspanningsastma lijkt me een limiet
22 januari 2019 13:34
Presteerde al ver ondermaats de afgelopen maanden, terwijl hij het talent heeft om met Pidcock en Iserbyt te wedijveren. Goed dat ze nu een oorzaak hebben gevonden.
22 januari 2019 17:27
Ik geloof echt wel dat hij wat te pakken heeft. Echt verschrikkelijk als je weet dat je harder kan, maar niet weet waar het aan ligt. Niet aan zn potentie.
22 januari 2019 20:26
hopelijk komt alles goed en zien we hem volgend seizoen terug vlammen

Reacties zijn gesloten.