Volg hier de vijfde etappe van de Tour de l’Avenir 2019

maandag 19 augustus 2019 om 11:45
Volg hier de vijfde etappe van de Tour de l’Avenir 2019

Na amper een dag moest Tobias Foss zijn gele trui alweer afstaan aan Simon Guglielmi in de Tour de l’Avenir. De Fransman was mee in de vroege vlucht, die uit handen van het peloton bleef en schoof zo door naar de koppositie in het klassement. Wat brengt de vijfde etappe vandaag?

De organisatie heeft gekozen voor een aantal heuvelachtige etappes, waar de vijfde rit van Espalion naar Saint-Julien-Chapteuil ook weer een typisch voorbeeld van is. Ditmaal klimmen de beloften al direct vanuit de start richting de top van de Côte de Condom d’Aubrac. Het gaat vervolgens in gestrekte draf naar de Col de la Baraque des Bouviers, de tweede klim van de dag. En daarna?

Na een vrij lange afdaling begint het peloton aan de Côte de Landos en de Côte de Saint-Martin-de-Fugères, maar na die laatste helling zijn er nog steeds 27 kilometer af te leggen. Het is inmiddels gedaan met bergpunten verzamelen, maar de weg blijft gewoon omhoog lopen tot de streep. Een leuk weetje: Saint-Julien-Chapteuil is de geboorteplaats van de bekende Franse schrijver Jules Romains.

Het startsein voor deze vijfde etappe wordt gegeven om 12.00 uur. De finish wordt verwacht omstreeks 16.00 uur. De etappe wordt niet rechtstreeks uitgezonden. Bespreek hier op WielerFlits het koersverloop!

Links
Voorbeschouwing: Tour de l’Avenir 2019

Website organisatie
Deelnemers (ProCyclingStats)
Parcours

Liveticker (organisatie)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.