Volg hier de vierde etappe van de Ronde van Zwitserland 2019

dinsdag 18 juni 2019 om 13:00
Volg hier de vierde etappe van de Ronde van Zwitserland 2019

Langzaam maar zeker maakt het peloton van de Ronde van Zwitserland zich op voor de grote beklimmingen. Toch moeten de echte klimmers nog een paar dagen geduld hebbem, want ook de vierde etappe lijkt niet direct in hun voordeel. Een sprinter met veel inhoud of een groep vluchters lijken in Arlesheim om de zege te mogen strijden. Volg en bespreek de koers hier op WielerFlits!

Dit is alweer de derde Flachetappe op rij, maar met bijna 2000 hoogtemeters staat de renners weer genoeg klimwerk te wachten. In deze vierde etappe rijden zij van Murten naar Arlesheim over 163,9 kilometer. Onderweg naar het noordelijkste puntje van de Ronde van Zwitserland doorkruist de koers onder meer de plaats Grenchen, bekend van het Velodrome Suisse waar Jens Voigt en Rohan Dennis hun succesvolle aanvallen op het Werelduurrecord deden. Ook werd er in 2015 het EK baanwielrennen gehouden.

Een plaats met wielergeschiedenis dus, maar terug naar de koers, want Grenchen vormt slechts de aanloop naar een spannende tweede koershelft. Na 84,1 kilometer beginnen de renners namelijk aan de voet van de klim naar Passwang (3,5 km aan 8,6%). Op het 135 kilometer-punt passeren zij voor het eerst de finishlijn, maar dan volgt nog een omloop van bijna dertig kilometer met de lastige klim naar Hochwald (3 km aan 7,4%). Kunnen vluchters hier om de ritzege strijden of weet een sterke sprinter hier de schade te beperken, om in de afdaling naar de finish weer terug te keren?

Het startsein voor deze derde etappe wordt gegeven om 13.15 uur en de renners worden tussen 17.09 en 17.31 uur aan de finish verwacht. De koers is vanaf 15.45 uur rechtstreeks te volgen via de Eurosport Player en op Eurosport 1.

Links
Voorbeschouwing: Ronde van Zwitserland 2019

Website organisatie
Deelnemerslijst (ProCyclingStats)
Parcours

Liveticker (Twitter organisatie)
Liveticker (Sporza)

Dit artikel delen:

44 Reacties

Dolfy 18 juni 2019 om 17:11

Vivinia wint en dat voor Matthews en Sagan.

Romāns Vainšteins 18 juni 2019 om 17:13

Perfect gedaan van QS en Viviani, hij gaat er aan juiste kant langs bij Morkov waarmee het een echt snelheidsduel wordt, dat wint ie wel van Sagan.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.