Volg hier de slotrit van de Tour de l’Avenir 2019

zondag 25 augustus 2019 om 11:15
Volg hier de slotrit van de Tour de l’Avenir 2019

De 57e editie van de Tour de l’Avenir eindigt met een korte maar krachtige Alpenetappe tussen Saint-Colomban-des-Vilards en Le Corbier. Slaagt Tobias Foss er vandaag in zijn leiderstrui te verdedigen of gooit er nog iemand roet in het eten van de Noor? Volg en bespreek de slotrit hier op WielerFlits.

De parcoursbouwers hebben dit jaar gekozen voor enkele ‘verborgen’ pareltjes, maar zondag trekken de renners over de bekende Col du Glandon (9,5 km aan 8,1%), om nog enkele kilometers door te trekken naar de top van de Col de la Croix de Fer (2,7 km aan 5%).

Aangezien de etappe slechts 78,1 kilometer lang is, kunnen we hier al oorlog verwachten tussen de klassementsrenners. En zo niet, dan zal het ontploffen op de Col du Mollard (4,7 km aan 8%) of desnoods de slotklim naar Le Corbier (18,8 km aan 4,7%, maar met steilere percentages). De Tour de l’Avenir eindigt op een hoogte van 1563 meter, na een bijzonder explosieve etappe. Wie mag zich zondag de opvolger noemen van Pogačar?

Het startsein voor de voorlaatste etappe wordt gegeven om 11.30 uur. De finish wordt verwacht omstreeks 13.50 uur. De koers is rechtstreeks te volgen via de Eurosport Player en Eurosport 2. Bespreek hier op WielerFlits het verloop van de wedstrijd!

Links
Voorbeschouwing: Tour de l’Avenir 2019

Website organisatie
Deelnemers (ProCyclingStats)
Parcours

Liveticker (organisatie)

Dit artikel delen:

1 Reactie

luckyloek 25 augustus 2019 om 14:17

Ik dacht dat er een herhaling op was van gisteren, maar het is een ander Hongaar (Peák) op kop met de groep favorieten daar 2 minuten achter. Daartussen nog 2 groepjes niet heel ver achter de leider. Nog 12,5km te gaan.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.