Volg hier de openingsrit van La Tropicale Amissa Bongo 2020

maandag 20 januari 2020 om 09:45
Volg hier de openingsrit van La Tropicale Amissa Bongo 2020

Vandaag begint de vijftiende editie van La Tropicale Amissa Bongo (2.1). Met Cofidis heeft de zevendaagse rittenkoers voor het eerst sinds 2014 weer een WorldTour-team aan de start. Kan de Franse ploeg zijn favorietenrol waarmaken?

La Tropicale Amissa Bongo speelt zich voor het grootste gedeelte af op Gabonees grondgebied, maar vandaag wordt ook een uitstapje gemaakt naar buurland Kameroen. Daar ligt ook de aankomst getrokken van de 149 kilometer lange eerste etappe van Bitam naar Ebolowa. Naast de eerste bergpunten zijn onderweg ook bonificatieseconden te verdienen. Steeds 3, 2 en 1 seconde voor de eerste drie renners. Aan de finish zijn nog eens 10, 6 en 4 seconden te scoren.

Cofidis is de enige ploeg uit de WorldTour op de startlijst, die verder twee ProTeams (Nippo Delko One Provence en Total Direct Energie) en een hele ris continentale en nationale teams telt. Bekende namen zijn onder anderen Youcef Reguigui, Lorrenzo Manzin en Attilio Viviani, afgelopen seizoen nog winnaar van de Schaal Sels. Niccolò Bonifazio, die vorig jaar de eindzege pakte in de Gabonese ronde, ontbreekt.

De openingsetappe begint om 10.00 uur en de renners worden tussen 13.23 en 13.43 uur aan de finish verwacht. Bespreek hier op WielerFlits het verloop van de koers!

Links
Website organisatie
Deelnemerslijst
Parcours

Liveticker

Dit artikel delen:

2 Reacties

Jens Voigt 20 januari 2020 om 10:05

Edit redactie: Daarvoor is het verbeterpuntentopic

fransthys 20 januari 2020 om 13:56

Viviani eerst … met name Attilio!

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.