Volg hier de openingsrit van de Tour des Alpes-Maritimes et du Var 2020

vrijdag 21 februari 2020 om 11:00
Volg hier de openingsrit van de Tour des Alpes-Maritimes et du Var 2020

De organisatie van de Tour des Alpes-Maritimes et du Var is erin geslaagd om – ondanks de concurrentie van de Ruta del Sol en de Volta ao Algarve – een fraai deelnemersveld samen te stellen. Vandaag koersen de renners over de nodige klimmetjes van Le Cannet naar Grasse. Bespreek hier op WielerFlits het verloop van de openingsrit.

Het belooft een spetterende driedaagse te worden met de ‘Grote Vier’: Nairo Quintana, Richie Porte, Romain Bardet en Thibaut Pinot. Verder is het uitkijken naar renners als Rudy Molard, Tanel Kangert, Sam Oomen, Fausto Masnada en Diego Rosa. En dan hebben we nog enkele klassiekerspecialisten die zich hier voorbereiden op het Vlaamse openingsweekend.

We hebben het dan over renners als Sep Vanmarcke, Michael Valgren en Edvald Boasson Hagen. Deze toppers koersen vandaag dus van Le Cannet naar Grasse, over zeer geaccidenteerd terrein. In de finale is het ook klimmen geblazen: zo finishen de renners na een klim van net geen drie kilometer aan 5,7%.

Wie deelt de eerste tik uit en verovert de leiderstrui? De renners vertrekken om 11.15 uur en finishen tussen 15.47 en 16.35 uur. De Tour des Alpes-Maritimes et du Var wordt niet live uitgezonden op de Nederlandse of Belgische televisie.

Links
Website organisatie
Deelnemers (ProCyclingStats)
Parcours

Tien Belgen van start in Tour du Var

Liveticker (#TourduVar)
Liveticker (DirectVelo)

Dit artikel delen:

9 Reacties

ThorHushovd 21 februari 2020 om 11:10

Drie gave etappes hoor en inderdaad zeer prima deelnemersveld, hoewel bij andere planning op de kalender er nog meer toppers waren aangehaakt vermoed ik – heerlijke trainingskoers voor de grote rondes.

Jacco van Stierop 21 februari 2020 om 15:20

Ah, je bent aanwezig daar:
“Alors que sur le bord de la route se trouvait un certain Thor Hushovd. ” lees ik op de liveticker.
Lekker weer daar, zeker ?

Jacco van Stierop 21 februari 2020 om 12:06

Met de Col d’Èze en de Mont Faron hebben ze wel weer gekozen voor klassiekers, er zijn daar genoeg andere leuke aankomsten te bedenken zou je zeggen. En drie aankomsten heuvelop levert hopelijk drie keer een andere koerssituatie op; één aankomst na een afdaling had van mij ook gemogen. Zeer acceptabel deelnemersveld, kan een leuke, open strijd worden voor de dagzeges en eindzege. Wil je als coureur gewoon wat wedstrijdkilometers maken mag je je niet ongelukkig prijzen met deze omgeving.

tvm 21 februari 2020 om 14:05

Hoewel het in België en Nederland niet wordt uitgezonden: heeft toch iemand een link waarop het te volgen is?

koos verrek 21 februari 2020 om 14:37

op tiz??

leor 16 21 februari 2020 om 15:03

niets op tiz denk ik. Mocht er iemand een andere stream vinden, dank bij voorbaat om deze te delen.

HoofdIsVrij 21 februari 2020 om 15:36

Drie etappes die op lijf zijn geschreven van Sean de Bie.

Joachim 21 februari 2020 om 16:04

De Bie heeft al opgegeven. En dan nog, is De Bie niet meer het type voor korte hellingen (Brabantse Pijl bijvoorbeeld)? Vandaag valt het nog mee, maar morgen en overmorgen zijn het wel lange beklimmingen.

Joachim 21 februari 2020 om 16:10

Vroege vluchters Perez, Turgis en Janse Van Rensburg maken kans op de ritzege (de vierde vluchter Ellsay is gelost). In de lastige slotfase kunnen de sterke klimmers natuurlijk wel snel naderen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.