Volg hier de Omloop van het Houtland Lichtervelde 2018

woensdag 19 september 2018 om 12:35

Niet alleen in Toscane is het vandaag koers, ook in België raast er een peloton door het landschap. In de streek Houtland om precies te zijn, gelegen in de provincie West-Vlaanderen. Wie mag zich vanmiddag de opvolger noemen van Tom Devriendt? Bespreek hier op WielerFlits het verloop van de wedstrijd.


De renners krijgen een wedstrijd van 191,4 kilometer voor de kiezen. Na een grote lus van 113,7 kilometer volgen er zeven plaatselijke ronden van 10,2 kilometer, om uiteindelijk aan te komen in Lichtervelde. Het parcours is niet al te lastig, wat de sprinters dan weer in de kaart speelt.

En rappe mannen zijn er genoeg, met André Greipel, Wouter Wippert, Aidis Kruopis en onze landgenoot Bram Welten. Devriendt liet vorig jaar echter zien dat een soloslim ook mogelijk is. Met Roompot-Nederlandse Loterij en BEAT Cycling Club staan er twee Nederlandse ploegen aan het vertrek.

Een andere opvallende naam is die van Davide Rebellin, inmiddels 47 jaar oud. De koers begint om 12.45 uur, en finisht tussen 16.54 en 17.17 uur. De koers is niet live te volgen op televisie, maar Sporza komt aankomende zondag wel met een ruime samenvatting.

Links
Website organisatie
Parcours
Deelnemerslijst (ProCyclingStats)

Liveticker (Organisatie)

Dit artikel delen:

3 Reacties

Grobbel 19 september 2018 om 16:53

Koers is niet heel goed te volgen, maar op twitter is via #OvhH in elk geval te zien dat ze nu in de laatste 10 kilometer zitten. Vier man met 18 seconden voorsprong.

Grobbel 19 september 2018 om 17:04

2 km te gaan, Keukeleire als laatste van de vluchtgroep nu solo voor het peloton uit.

Grobbel 19 september 2018 om 17:10

Jonas Van Genechten zou gewonnen hebben na een fotofinish, een renner wiens seizoen ogenschijnlijk vorige week pas 'echt' is begonnen – na 8 maanden rommelen in de marge rijdt ie ineens vier ereplekken bij elkaar in een week tijd.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.