Volg hier de eerste finaledag van de Wereldbeker baan in Glasgow 2019

vrijdag 8 november 2019 om 19:15
Volg hier de eerste finaledag van de Wereldbeker baan in Glasgow 2019

Met de kwalificatie voor de ploegenachtervolging kwamen de eerste renners gisteren al in actie in de Sir Chris Hoy Velodrome van Glasgow, maar vandaag worden ook de eerste medailles uitgedeeld. Op het programma staan wederom de ploegenachtervolging én de teamsprint. Bespreek hier op WielerFlits het verloop van deze eerste finaledag!

Op de ploegenachtervolging ligt Denemarken op goudkoers; de Europese kampioenen zetten in zowel de kwalificatie als de eerste ronde de snelste tijd op de klokken en kruisen vanavond in de finale de degens met Italië, waar veel ogen zijn gericht op Filippo Ganna na zijn wereldrecord afgelopen weekend. Bij de vrouwen rijden Groot-Brittannië en Duitsland de finale.

Op de teamsprint moesten de Nederlandse ploeg (vierde) en BEAT Cycling Club (derde) Groot-Brittannië en Frankrijk voor zich dulden in de kwalificatie. Daarmee plaatsten zij zich wel voor de eerste ronde, die vanavond verreden wordt en bepaalt welke teams de finale mogen rijden. De Nederlandse vrouwen klokten de vijfde tijd en kwalificeerden zich daarmee ook voor de eerste ronde.

De wedstrijden in Londen zijn het hele weekend rechtstreeks te volgen bij Eurosport. Vandaag kun je vanaf 19.55 uur op Eurosport 1 en de Eurosport Player terecht voor live baanwielrennen.

Voorbeschouwing: Wereldbeker baan in Glasgow 2019

Volledig avondprogramma: flag-gb 18.30 – 22.39 uur / flag-nl 19.30 – 23.39 uur

  • Teamsprint – vrouwen (1e ronde)
  • Ploegenachtervolging – vrouwen (finale, plaatsen 3-4 en 1-2)
  • Teamsprint – mannen (1e ronde)
  • Ploegenachtervolging – mannen (finale, plaatsen 3-4 en 1-2)
  • Teamsprint – vrouwen (finale, plaatsen 3-4 en 1-2)
  • Teamsprint – mannen (finale, plaatsen 3-4 en 1-2)

Links
Website organisatie
Deelnemerslijst mannen
Deelnemerslijst vrouwen

Livetiming

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.