Zwitser Paroz imponeert in Sibiu Cycling Tour, Slik verliest leiding

Door , donderdag 4 juli 2019 om 17:30
Zwitser Paroz imponeert in Sibiu Cycling Tour, Slik verliest leiding

foto: Cor Vos

De tweede etappe van de Sibiu Cycling Tour is gewonnen door Justin Paroz. De 23-jarige Zwitser van het continentale AKROS-Thömus wist een solo van ruim zeventig kilometer af te ronden, waardoor hij ook de leiderstrui wist over te nemen van de Nederlander Ivar Slik.

De onbekende Paroz ging al vroeg in de etappe ten aanval, hopend op een stunt van jewelste. Maar de jonge Zwitser moest wel zeventig kilometer solo afwerken, en dat tegen een voltallig peloton. Toch was de voorsprong van Paroz aanzienlijk, waardoor het zweten was voor de sprinters.

Met nog vijftien kilometer was het verschil tussen de eenzame vluchter en het peloton nog altijd drie minuten, waardoor Paroz op weg leek naar zijn eerste profzege. De renner van AKROS-Thömus wist de resterende kilometers zonder problemen af te werken, waardoor hij uitgebreid de tijd had om te zegevieren.

Twee minuten later won de Rus Aleksandr Smimov de sprint voor de meest ondankbare ereplaats, voor Paolo Toto en Nico Selenati. Morgen begint het peloton – met Paroz in de leiderstrui – aan een 163,3 kilometer lange etappe naar Bâlea Lac. De kans is groot dat Paroz zijn leiderstrui weer moet inleveren, aangezien de finish bergop ligt.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair