Zoons Vinokourov spil in nieuwe opleidingsploeg Astana Qazaqstan

dinsdag 23 november 2021 om 20:22
Zoons Vinokourov spil in nieuwe opleidingsploeg Astana Qazaqstan

foto: Cor Vos

Astana Qazaqstan maakte onlangs bekend vanaf volgend seizoen een opleidingsploeg in het leven te roepen. De U23-formatie zal actief zijn op Continental-niveau en begint het jaar 2022 met elf renners. Er komen een aantal opvallende namen voorbij, maar het zijn tweelingbroers Alexandr jr. en Nicolas Vinokourov die de meeste aandacht genereren. Het zijn de zoons van grote baas Alexandr Vinokourov senior.

Bij de nieuwe opleidingsploeg zien we een aantal bekende namen uit het beloftencircuit terug. Zo komt onder meer de talentvolle Italiaan Gianmarco Garofoli over van Team DSM Development en tevens Martín López (vijftiende Tour de l’Avenir) uit Ecuador. Ook zijn er wat familielinkjes gelegd. Zo treden dus Vinokourovs zonen in dienst van het feederteam, alsmede Juan Carlos López. Dat is het jongere broertje van kopman Súperman Miguel Ángel López en Daniil Pronskiy is het broertje van Vadim Pronskiy.

“Ik denk dat we een optimaal en uitgebalanceerde selectie met jonge renners hebben, waarvan de meesten al belangrijke ervaring hebben opgedaan op het hoogste niveau bij de junioren en beloften”, stelt Vinokourov senior. “De helft van het team bestaat uit talentvolle Kazachen die al grote resultaten hebben neergezet op nationaal niveau, maar ook in Azië en Europa. Bij deze renners ligt onze prioriteit.” Toch kijkt de grote baas ook verder dan de landsgrenzen en zien we ook zes buitenlanders in de ploeg.

“Dit team dient als voedingsbron van ons WorldTour-team”, gaat de olympisch kampioen van 2012 verder. “Daarom moeten we breder kijken naar jonge, beloftevolle renners, van over heel de wereld. We jagen namelijk twee doelen na: een sterke en competitieve opleidingsploeg neerzetten die kan meedoen voor hoge uitslagen in Europese wedstrijden en om het potentieel uit jonge renners te halen door hen een kans te bieden om door te stromen naar het WorldTour-niveau.”

Gianmarco Garofoli reed dit jaar voor Team DSM onder meer Le Samyn – foto: Cor Vos

Prestatie-technisch zijn het vooral de twee Italianen die in het oog springen. Vinokourov snoept dus Garofoli weg uit de opleidingsploeg van Team DSM en dat zullen ze daar toch niet heel leuk vinden. De jonge klimmer liet zich zien in de Giro d’Italia U23 en de Tour de l’Avenir, terwijl hij in de loodzware Giro Ciclistica Valle d’Aosta-Mont Blanc een rit won en tweede werd in het eindklassement. Davide Toneatti is dan weer een van Italië’s meest talentvolle crossers. Hij sluit na de veldritwinter aan.

Selectie flag-kz Astana Qazaqstan Development
flag-it Gianmarco Garofoli (19, Team DSM Development)
flag-lv Matiss Kalverss (18, CT Riga)
flag-co Juan Carlos López (20, Colombia Tierra de Atletas-GW Bicicletas)
flag-ec Martín López (20, Best PC Ecuador)
flag-kz Daniil Pronskiy (21, Vino-Astana Motors)
flag-kz Andrey Remhke (18, Culture Vélo Look U19)
flag-fr Pablo Sánchez (19, AC Monaco)
flag-kz Orken Slamzhanov (20, Vino-Astana Motors)
flag-it Davide Toneatti (20, DP66 Giant)
flag-kz Alexandre Vinokourov (19, AC Monaco)
flag-kz Nicolas Vinokourov (19, AC Monaco)

Dit artikel delen:

9 Reacties

Killco 23 november 2021 om 20:49

Zou je, als je vader bij de verwekking een enorme hoeveelheid niet-lichaamseigen middelen in zich heeft, als zoon een bovenmatige fysieke aanleg hebben om te slagen in de edele wielersport?

0
Dikke Man 23 november 2021 om 21:41

Waarschijnlijk moeten de kids wel het een en ander injecteren om in hun biologische paspoort geaccepteerd te worden als de zoon van.

0
Murcia 23 november 2021 om 21:07

Garofoli is de enige die echt wat kan volgens mij (gaf ook op beschaafde wijze aan dat de werkwijze van DSM niet bij hem paste) en voor de rest tiert het nepotisme weer welig. Maar voor Vino telt alleen dat hij ook bij de opleidingsploeg alles naar zijn hand kan zetten.

0
ChefSpijker 23 november 2021 om 22:16

Toneatti heeft in elk geval best aardige crossresultaten gehaald dit seizoen. En wie weet kan een van de anderen ook wel wat.

0
Petje 23 november 2021 om 21:52

Manmanman dat dit kan en wordt getolereerd

0
Polleke 23 november 2021 om 23:04

Het is geen premiere, er was ooit een ploeg die het nog straffer deed… de Merckx-boys…

0
heuvelcolombia 23 november 2021 om 23:55

Al die verontwaardiging.
De talenten in deze ploeg deden het niet zo slecht in hun leeftijdscategorie. Verder leuk dat het Kazakse wielrennen actief blijft en essentieel voor de WT ploeg. We zoeken op termijn toch opvolgers voor Vino, Iglinskiy en Lutsenko.

0
lo squalo dello Stretto 29 november 2021 om 10:09

Zielige reacties weer.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone