Zoe Bäckstedt begint in Kermiscross Ardooie aan veldritseizoen

donderdag 6 oktober 2022 om 09:38
Zoe Bäckstedt begint in Kermiscross Ardooie aan veldritseizoen

foto: Cor Vos

Zoe Bäckstedt zal binnenkort weer het veld induiken voor het begin van haar veldritseizoen. De 18-jarige Britse alleskunner zal over exact twee weken aan de start verschijnen van de Kermiscross van Ardooie.

Bäckstedt was goed twee weken geleden nog de grote slokop op het WK wegwielrennen voor junioren in het Australische Wollongong. De zeer beloftevolle renster kroonde zich aan de andere kant van de wereld tot wereldkampioene in het tijdrijden én op de weg. De piepjonge Britse heeft echter niet veel tijd om na te genieten van haar prestaties op de weg, want over twee weken zal ze alweer het veld induiken voor haar crosscampagne.

Op donderdag 20 oktober zal ze deelnemen aan de Kermiscross van Ardooie, een veldrit van C2-niveau in het West-Vlaamse Ardooie. Over haar verdere crossprogramma wil haar ploeg EF Education-TIBCO-SVB nog niet uitweiden. Ze zal dit jaar wel ‘een meer strategisch programma afwerken, om zo de balans te vinden tussen koersen en rusten’. Ze zal dit jaar de (internationale) kampioenschappen betwisten in de U23-categorie.

Bäckstedt kende vorig seizoen een zeer succesvolle passage in het veld. Zo werd ze in het Amerikaanse Fayetteville onder meer wereldkampioen bij de junioren, maar ze liet zich ook al zien tussen de profs. Zo won ze de Ethias Cross van Essen, reed ze in Meulebeke en Gullegem naar het podium en werd ze al vierde in de zware klimcross van Gavere.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Dikke Vrouw 6 oktober 2022 om 10:31

Zoe gaat de prof dames opvreten

0
Oblomov 6 oktober 2022 om 12:04

Nee. Veldrijden is wat betreft de aanwezigheid van jonge concurrentes het minst gunstige discipline voor haar. Pieterse, Van Anrooij en Van Empel zitten alle drie maar twee jaar boven Backstedt.

Vergelijk dat eens met het tijdrijden, waar dertigers de boel domineren en je met een vergrootglas op zoek moet naar jong talent. Kan we eerder voorstellen dat ze daar heel snel de aansluiting vind met de top, dan in het veld.

Het verbaast me eerlijk gezegd dat ze door de Britse bond niet nu al richting Olympische disciplines gepusht wordt. Die zal in 2024 toch wel tot de Britse achtervolgingsploeg behoren. Denk niet dat er dan nog veel aan veldrijden gedaan kan en/of mag worden.

0
Josboskoop 6 oktober 2022 om 15:28

Ardooie. Prima dorp, hardwerkende Vlamingen. Ook mooie Chirofeesten met DJ Dennis.

0
Rondje 25 6 oktober 2022 om 18:13

Gaat het dit jaar met de profkoersen weer hetzelfde als vorig jaar op een uitzondering na. Dat de renners/sters gezamenlijk van start gaan en er twee klassementen worden opgemaakt. Een totaal klassement en eentje voor de U23-categorie.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone