Zieke Julian Alaphilippe geeft op in Vuelta a San Juan

dinsdag 28 januari 2020 om 16:13
Zieke Julian Alaphilippe geeft op in Vuelta a San Juan

foto: Cor Vos

Julian Alaphilippe begon als een van de grote favorieten aan de Vuelta a San Juan, maar de Franse puncheur moet de Argentijnse rittenkoers vroegtijdig verlaten. De renner van Deceuninck-Quick-Step kampt met maagklachten, zo laat de Belgische formatie weten.

Het was een opvallend beeld in Pocito, waar de finish lag van de tweede etappe van de Vuelta a San Juan. Fernando Gaviria boekte na een chaotische laatste kilometer zijn eerste zege van het seizoen, maar het was Alaphilippe die exact twintig seconden moest toegeven op zijn directe concurrenten voor de eindzege.

Na de finish kwam L’Equipe al met het nieuws dat Alaphilippe last zou hebben van zijn maag, maar nu is het ook gecommuniceerd door zijn werkgever Deceuninck-Quick-Step. Dit betekent dat de sterrenformatie nog één klassementskopman kan uitspelen in het vervolg van de Vuelta a San Juan: Remco Evenepoel.

De Belg kwam ten val in de openingsetappe naar San Juan, maar heeft nergens last van en kijkt uit naar vanavond, als de individuele tijdrit richting Punta Negra op het programma staat. “Het is de eerste keer dat ik kan starten in mijn trui van Europees kampioen. Ik denk dat ik moet gaan voor de zege. Zeker omdat het parcours me goed ligt”, zo vertelde hij eerder.


Starttijden individuele tijdrit Vuelta a San Juan

Dit artikel delen:

10 Reacties

koos verrek 28 januari 2020 om 16:53

Alle ballen op Remco!

David Kools 28 januari 2020 om 16:59

Verdorie zeg das minder met 2 sowieso meer speel ruimte.
Was idd al raar dat ie zomaar 20sec toe gaf.
Komaan Remco vanavond de basis leggen voor de eindzege

ChefSpijker 28 januari 2020 om 17:50

In de eerste etappe verloor ie ook al tijd. Maar wel telkens na een leadout in de slotkilometer. Dus zo heel slecht zal ie ook niet zijn geweest. Maar goed, ’t heeft geen zin om vroeg in het seizoen risico te nemen.

-Stijn- 28 januari 2020 om 17:42

Jammer had ze graag tegen elkaar zien tijdrijden

Eljorro 28 januari 2020 om 18:03

Evenepoel gaat dit met gemak winnen.

Jan Blokland 28 januari 2020 om 18:28

Nou, nou, gemakkelijk? Winnen zal hij wel, maar let op Ganna. Die gaat echt verrassen dit jaar in tijdritten. Daar gaan er nog heel wat een kluif aan hebben.

ChefSpijker 28 januari 2020 om 21:05

Kan een nummer 3 van het WK nog verrassen dan? Neem toch aan dat iedereen wel rekening houdt met Ganna.

Jan Blokland 28 januari 2020 om 18:26

Eerlijk gezegd een geruststellende gedachte dat hij maagklachten heeft.
Ik vond het zo raar dat hij twee keer achter elkaar 15 á 20 seconden verloor.
De reden is nu duidelijk. Even uitzieken dus. Beter nu dan over twee maanden.

peervaneynthoven 28 januari 2020 om 19:40

En hij reed nog wel zoveel op kop die Flipje. Nou ja, Remco is gisteren gematst, dus misschien toch nog een succesje voor de blauwe kunstofplaatsers- en laminaatleggers ploeg van Patrick in dat volstrekt oninteressante rondje in het Zuid-Amerikaanse “Pampasland”

Covadonga 28 januari 2020 om 21:06

Raar dat je blijkbaar toch kijkt naar een in jouw ogen oninteressant rondje. Kom ons er liever niet mee vervelen en bezoek gerust een ander forum.

Headlines

Materiaalzone

Populair