Zeventien medailles op EK baan, Tourrenners Cofidis slapen weer samen

maandag 15 juli 2019 om 13:48
Zeventien medailles op EK baan, Tourrenners Cofidis slapen weer samen

foto: Cor Vos

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over het EK baanwielrennen voor junioren en U23 en de Tourrenners van Cofidis.


Zeventien medailles op EK baan voor junioren en U23

De Nederlandse equipe heeft het EK baanwielrennen voor junioren en beloften in Gent afgesloten met zeventien medailles. Op de medaillespiegel eindigde Nederland daarmee op de vijfde plek. Bij de beloften werden gouden medailles behaald op de teamsprint, op de sprint door Harrie Lavreysen (tevens de regerende wereldkampioen bij de profs) en op het omnium door Casper van Uden. Daniek Hengeveld zorgde op het onderdeel afvalkoers voor het enige goud bij de junioren.


Tourrenners Cofidis slapen weer bij elkaar na virus

De renners van Cofidis in de Tour de France slapen weer samen op de kamer, meldden Franse media. Toen in de eerste week van de ronde een virus rondging bij de ploeg, werden de renners uit elkaar gehaald. Renners hadden last van buikpijn en liefst vier renners werden ziek. In de zesde etappe moest Nicolas Edet al ziek de strijd staken en twee dagen later gaf ook sprinter Christophe Laporte er de brui aan door ziekte. Daardoor is Cofidis nog met zes renners in koers.

Dit artikel delen:

1 Reactie

bart12 15 juli 2019 om 14:29

Dat de wereldkampioen sprint nog meedoet aan het ek u-23

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.