Wout van Aert weet bijna hoe voorbereiding op WK eruitziet

zaterdag 9 januari 2021 om 17:44
Wout van Aert weet bijna hoe voorbereiding op WK eruitziet

foto: Cor Vos

Wout van Aert weet bijna hoe de komende drie weken tot het wereldkampioenschap er voor hem gaan uitzien. Na het Belgisch kampioenschap zondag wil Van Aert nog twee of drie crossen betwisten en een trainingskamp beleggen.

Ploegleider Jan Boven meldt in Het Nieuwsblad dat Van Aert in de week voor het wereldkampioenschap met de Flandriencross in Hamme en de Druivencross in Overijse een dubbel weekend rijdt. Mogelijk start hij op zaterdag 16 januari ook nog in de Zilvermeercross in Mol.

In de week voor de Flandriencross wil Van Aert nog een stage in de buurt van Alicante met zijn ploeg Jumbo-Visma beleggen, maar door onduidelijkheden in het Belgische coronabeleid is daar nog geen knoop over doorgehakt. Volgens pas gepubliceerde richtlijnen van Sciensano is Van Aert vrij om te vertrekken naar Spanje.

Belgisch kampioenschap
Met het Belgisch kampioenschap van zondag staat er eerst nog een ander groot doel op het programma. “Hij zal er klaar voor zijn”, laat Boven weten. “Na de geboorte van zijn zoon zal hij met een grote glimlach aan de start staan. Hij heeft de vorige weken hard getraind, zodat hij het deze week wat rustiger aan kon doen.”

“De periode tot Hulst was best pittig, met stevige trainingen en crossen. Dit was allemaal ingecalculeerd. Hij trainde met een doel. Of hij er zondag al vruchten van zal plukken? Hopelijk, maar ook de weken erna”, eindigt hij.

Programma flag-be Wout van Aert
10-01: flag-be BK Meulebeke
16-01: flag-be Zilvermeercross Mol*
16-01-22-01: flag-es Trainingskamp in Alicante*
23-01: flag-be Flandriencross Hamme
24-01: flag-be Druivencross Overijse
30-01: flag-be WK Oostende

* Onder voorbehoud

Dit artikel delen:

17 Reacties

-Stijn- 9 januari 2021 om 17:47

Vandaar dus niet goed in Baal en Hulst. Zou zomaar kunnen dat met de supercompensatie hij morgen alles naar huis rijdt

Thijs E 9 januari 2021 om 21:50

Het zou me verbazen als nr 2 op minder dan 30m seconden finisht.

Murcia 9 januari 2021 om 17:50

Jan Boven lijkt mij ook in zijn element met de begeleiding van Wout en Marianne.

Deo 9 januari 2021 om 18:31

Op voorhand niet verwacht dat Van Aert zoveel crossen zou rijden. Benieuwd hoe hij uit de pauze komt maar ik vrees voor de concurrentie dat hij niet te houden is dit voorjaar.

Beer 9 januari 2021 om 19:35

Zalig dat de veldrijder van Aert ook helemaal terug is. Hopelijk pakt hij hem morgen.

Romāns Vainšteins 9 januari 2021 om 20:10

Nog niet helemaal?

Blackcanyon 9 januari 2021 om 20:28

De voorbereiding van Van Aert tot het WK: gebroken nachten, vieze luiers, flessen steriliseren, eindeloos met een baby op de arm rondlopen omdat die anders huilt, op een lichtblauwe wolk, beschuit met muisjes maken voor kraamvisite en bekaf zijn. Puur op de moraal straks toch een spannende strijd met Mathieu.

Peter Lippens 9 januari 2021 om 20:59

beschuit met muisjes … dan is Wout toch nen Ollander, altijd al gedacht …. daarom dat ik als Belg eerder voor halve Belg Matje supporterde …. :;

-Stijn- 9 januari 2021 om 21:34

Nu supporter je niet meer dan?

Blackcanyon 9 januari 2021 om 22:15

@Peter Lippens: De familie Van Aert heeft inderdaad Nederlandse roots, zie Wikipedia, biografie: https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Wout_van_Aert

Tevens Nederlandse supermarkt als sponsor en al t goede komt van boven.

Mathieu woont in Belgie maar heeft Nederlander vader en Franse moeder. Of je als je het gemiddelde van die nationaliteiten neemt gebelgd wordt? Denk t nie!

En die muisjes zijn met A Nys, das goed voor een veldrijder.

Beer 9 januari 2021 om 22:16

Was jij oorspronkelijk geen van Aert-supporter Peter?

Barry Batsbak 10 januari 2021 om 11:07

Als Peter het kan, kun jij het ook Beer…. give yourself to the dark side…

Limal 9 januari 2021 om 21:54

Trainingsblokken met veel kilometers zijn natuurlijk niet ideaal voor de cross, maar de planning naar zowel het BK als het WK toe lijkt wel goed in elkaar te zitten. Eerst duurtrainen, dan een crossweekend om de hoge intensiteit terug te vinden, een midweekje 'taperen' met gerichte training, om dan in het weekend de supercompensatie te pakken te hebben. Hoe het BK en WK ook uitdraaien, de solide basis voor het klassieke voorjaar zal ook zeker gelegd zijn.

ProfrondeZevenbergen 10 januari 2021 om 00:47

He bah, dit gaat over veldrijden. Ik ben wél heel benieuwd naar zijn complete wegprogramma.

Blackcanyon 10 januari 2021 om 08:26

Het valt mij zwaar om deze boodschap aan je te moeten brengen, maar hoewel bijna geen enkele beroepsfietser het complete programma bekend is, is al wel vrijwel zeker dat Wout ook dit jaar niet de Profronde van Zevenbergen rijdt….. Misschien dat de kansen keren als de Jumbo supermarkt in Zevenbergen significant meer belgen gaat trekken dan die in Baarle Nassau.

ProfrondeZevenbergen 10 januari 2021 om 12:45

Echt? Zo, jij verpest even mijn weekend zeg.

Blackcanyon 10 januari 2021 om 20:58

Sorry

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair