Professionele sporters vrijgesteld van quarantaine na bezoek aan buitenland
foto: Cor Vos
zaterdag 9 januari 2021 om 16:16

Professionele sporters vrijgesteld van quarantaine na bezoek aan buitenland

Na meerdere oproepen is er dan nu eindelijk opheldering: veldrijders in België mogen toch wel een trainingskamp beleggen in het buitenland. Personen die om professionele redenen reizen naar rode zones worden vrijgesteld van quarantaine, blijkt uit de richtlijnen van Sciensano.

Ook worden zij vrijgesteld van het testen bij thuiskomst. Daarvoor moeten zij wel een Passenger Location Form en zelfbeoordelingsformulier invullen. Professionele sporters kunnen sinds 4 januari gebruikmaken van deze uitzonderingsregel.

Veel veldrijders willen in aanloop naar het wereldkampioenschap veldrijden in Oostende nog een keer op trainingskamp naar Spanje, maar met een zevendaagse quarantaine in het vooruitzicht leek die optie te vervallen. Dat probleem lijkt nu te zijn opgelost.

Nederland
Nederlandse topsporters mochten sowieso al naar het buitenland zonder bij terugkeer veertien dagen in quarantaine te moeten verblijven. De Rijksoverheid meldt dat werk en topsport legitieme redenen zijn om over de grens te reizen.

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
9 januari 2021 16:52
Waarom vrijstellen van testen bij thuiskomst?
9 januari 2021 16:55
Met opzet dit nieuws nu pas zodat MvdP geen voordeel kan halen t.o.v. de Belgen straks op het WK.
    9 januari 2021 17:20
    Als dat het plan was hadden ze geen toestemming gegeven aangzien van Aert in België blijft
    10 januari 2021 09:06
    Het complotdenken verplaatst zich meer en meer van de VS naar hier.
9 januari 2021 21:04
Wat een grap eigenlijk dat om een beetje lomp in de ijzige, laaglandse blubber te hakken het hele circusje kennelijk driftig op-en-neer naar Spanje moet.
    9 januari 2021 22:40
    Ik snap dat ook niet helemaal (niet dat ik het daardoor stom vind). Kan iemand het uitleggen? Zo ver ik weet zitten ze in Spanje niet op hoogte.
    10 januari 2021 00:20
    Ik weet dat Van der Poel in Spanje graag strandtrainingen bij een mooie temperatuur deed een paar jaar geleden. (zie de filmpjes die WielerRevue van de week nog deelde)
    10 januari 2021 10:40
    Voorlopig kunnen ze in Spanje pittige sneeuwtraingen inlassen, misschien daarom...

Reacties zijn gesloten.