Van Aert opgelucht na winst in Gent-Wevelgem: “Hier zat ik op te wachten”
foto: Cor Vos
zondag 28 maart 2021 om 16:15

Van Aert opgelucht na winst in Gent-Wevelgem: “Hier zat ik op te wachten”

Wout van Aert heeft zijn eerste grote Vlaamse kasseiklassieker te pakken. De kopman van Jumbo-Visma won met overmacht de sprint van een zeven man sterke kopgroep. “Deze overwinning betekent heel veel voor mij”, zei hij in het flashinterview.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Door de harde wind ontstond er al vroeg in de wedstrijd een groep met favorieten die door de heuveltjes in het parcours steeds verder uitdunde. “In de heuvelzone heb ik bewust gewacht met aanvallen om zo veel mogelijk renners mee te krijgen. De samenwerking was goed en met de ploeg hebben we heel de koers controle behouden.”

Van Aert had met Nathan Van Hooydonck tot de laatste meters een ploeggenoot bij zich. “Nathan was fantastisch sterk vandaag. Voor de laatste keer Kemmelberg heb ik hem zoveel mogelijk moed ingesproken om ‘m te overleven, want ik wist dat ik hem nog nodig ging hebben.”

“Hij is degene die ook Sam Bennett (en Danny van Poppel op 16 km. van de finish, red.) wegrijdt. In de laatste rechte lijn pakt hij nog de kop om de sprint aan te trekken. Echt chapeau!”

Met Gent-Wevelgem wint Van Aert zijn eerste grote Belgische kasseiklassieker. “Deze overwinning betekent veel voor mij. Ik heb al veel mooie wedstrijden gewonnen, maar in de Vlaamse koersen heb ik er vaak net naast gegrepen. Hier zat ik op te wachten.”

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
28 maart 2021 16:34
Terechte credits voor Nathan, perfect gereden en met overmacht afgemaakt. Dagje genieton voor de Belgon.
28 maart 2021 16:46
Zoals altijd ook tactisch sterk naast de goede benen. Die laatste passage Kemmel was cruciaal omdat hij Nathan absoluut bij zich wilde hebben voor het stuk erna. Credits voor die jongen zijn niet meer dan terecht. De sprint laat weer eens zien hoe goed hij hierin is geworden, rechtdoor naar huis en kantoor!
28 maart 2021 16:53
Mooi dat hij Nathan Van Hooydonck in 't zonnetje zet. Deze overwinning is goed voor 't moraal van Wout Van Aert, want volgende week volgt een van de doelen de RVV.
28 maart 2021 23:31
Mooie prestatie van TJv vandaag. Dat nieuwe Italiaantje is vooralsnog niet echt een aanwinst.

Reacties zijn gesloten.