Wout van Aert: “Ik heb de Strade Bianche gemist”
foto: Raymond Kerckhoffs
Raymond Kerckhoffs donderdag 1 december 2022 om 11:12

Wout van Aert: “Ik heb de Strade Bianche gemist”

Wout van Aert ziet komend voorjaar een terugkeer naar het Italiaanse drieluik Strade Bianche, Tirreno-Adriatico en Milaan-San Remo zitten. In de Italiaanse wedstrijden van organisator RCS wil hij zijn vorm op peil brengen voor zijn grote doelen van het voorjaar: de Ronde van Vlaanderen en Parijs Roubaix. Dat vertelt de kopman van Jumbo-Visma in een interview met WielerFlits, dat morgen op deze site zal verschijnen.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Het afgelopen voorjaar sloeg Van Aert zowel het WK veldrijden als de Strade Bianche over. Twee wedstrijden die de laatste jaren steeds een hoofddoel voor hem waren. Nu reed hij Omloop Het Nieuwsblad om vervolgens via Parijs-Nice zijn vorm op peil te brengen voor de Vlaamse klassiekers.

Op de vraag of hij de Strade Bianche heeft gemist, antwoordde Van Aert volmondig dat hij de klassieker over de witte grindwegen in Toscane zeker miste en heel graag rijdt. “Ik hou van de Italiaanse voorjaarskoersen. Tirreno-Adriatico vind ik een van de mooiere rittenkoersen van het jaar, al geldt dat ook voor Parijs-Nice. Doordat ik me nu in januari richt op het WK veldrijden in Hoogerheide, zal mijn voorbereiding op het komende voorjaar anders zijn dan afgelopen seizoen. Dat betekent dat we wat zaken anders moeten doen.”

Veel mag Van Aert nog niet over zijn wegprogramma zeggen, maar wie goed naar hem luistert, hoort dat een terugkeer in de Italiaanse wedstrijden in maart vrijwel zeker is. Van Aert: “Een terugkeer naar de Italiaanse wedstrijden zie ik zeker zitten. Het drieluik Strade Bianche, Tirreno-Adriatico en Milaan-San Remo speelt zeker al door mijn hoofd.”


Het volledige interview met Wout van Aert verschijnt morgen op WielerFlits.

 
7 Reacties
Sorteer op:
1 december 2022
Redelijk vlot in te vullen: Wk veld, Hoogte, Strade, Tirreno, Msr, E3, Gent, Rvv, Pr
1 december 2022
Edit: Klopt helemaal, aangepast!
1 december 2022
Hopelijk niet voor het klassement in Tirreno-Adriatico, dat lijkt me niet echt bevorderlijk voor de prestaties in de klassiekers.
  1 december 2022
  Omdat hij ooit 1 keer een klassement heeft gereden blijft iedereen erover bezig. Best apart
  1 december 2022
  Die fout zal hij niet nog eens maken, hoop ik. Tenzij Pogacar niet zou deelnemen, dan komt hij misschien wel in verleiding?
  1 december 2022
  @EricV: hij deed dat toen in het najaar ook in de Tour of Britain en kon op het WK niet met de besten mee.
  1 december 2022
  Na dat klassement in de Tirreno reed hij toch een goed voorjaar? Podium MSR, winst Amstel, zesde in de Ronde viel wellicht wat tegen, maar hij was daar de derde man in koers achter Asgreen en Mathieu. Da's ook geen schande. Ook nog winst Wevelgem en in BP enkel door Pidcock geklopt in de sprint. Weinig renners die beter doen. En volgens mij was er vorig jaar na de ToB ook weinig mis met zijn vorm. Nipt geklopt door Ganna en Evenepoel op grote achterstand gereden in de tijdrit. In de wegrit leverde hij niet, maar de druk was die dag ook immens groot. Wout zou wel ff dat goud ophalen voor eigen volk...

Reacties zijn gesloten.