Wout van Aert geniet van ploegaanval Jumbo-Visma: “Dat was een straf nummer”

zondag 6 maart 2022 om 17:51
Wout van Aert geniet van ploegaanval Jumbo-Visma: “Dat was een straf nummer”

Van Aert feliciteert Laporte - foto: Cor Vos

Wout van Aert werd derde in de openingsrit van Parijs-Nice, maar baalt daar allerminst van. In de slotfase reed hij samen met ploegmaat Christophe Laporte en Primož Roglič weg uit het peloton, waarna ze met drie over de finish kwamen. “Het was een straf nummer, al zeg ik het zelf”, lacht de Belgische kampioen bij de NOS.

“We hadden wel plannen om de koers hard te maken op die klim. Dat was voor zowel mijn winstkansen als voor het klassement van Primož goed. Maar Christophe pakte zo hard over van Nathan… Daar zetten we iedereen op de limiet”, vertelt Van Aert. “Ik was boven ook verbaasd dat we met drie over waren, ook nog eens drie van de ploeg. Dan is ook makkelijk om overeen te komen en vol naar de meet te rijden.”

Uiteindelijk besloten Van Aert en Roglič om de ritzege en de gele trui aan nieuwkomer Laporte te gunnen. “We hadden niet veel tijd, maar ik denk dat het voor Christophe mooi is, zo in eigen land. Hij heeft ook nog de gele trui. Voor Primož is het algemeen klassement het belangrijkste”, stelt hij. “Dit was de mooiste manier, en de benen zijn in ieder geval goed.”

‘Dit moment moeten wij koesteren’
Ook bij Sporza kwam Van Aert aan het woord. “Het is toch een heel bijzondere overwinning. Je hebt altijd de ploeg nodig. Dat benadruk ik altijd, maar is niet altijd zichtbaar. Dat we met drie over de finish komen is heel bijzonder en dat moet je koesteren. Het gaat niet te vaak lukken om zo’n aanval op te zetten.”

“Het was de bedoeling om voor mijn overwinning te gaan, maar niet in dit scenario”, aldus de winnaar van de Omloop Het Nieuwsblad. Heel lang heeft hij niet moeten twijfelen om de zege aan Laporte te laten. “Het was makkelijk beslissen. Dit is de grootste zege in zijn carrière en hij heeft het afgedwongen, eerst in Kuurne, en nu hoe hij vandaag heeft gereden. Dit heeft hij verdiend.”

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door WielerFlits (@wielerflits)

Dit artikel delen:

19 Reacties

ben_pronk 6 maart 2022 om 17:58

Wat een galavoorstelling

0
kelderfan 6 maart 2022 om 18:08

Zeker een hele mooie galavoorstelling. Na de coupe van Poggia is dit toch wel een geweldig antwoord te noemen.

0
Murcia 6 maart 2022 om 18:15

Laporte had al zijn kwaliteiten al maar zat simpelweg bij een hele matige ploeg. Nu een stapje hoger zie je pas hoe compleet hij is en inderdaad was zijn overname op het klimmetje gewoon fenomenaal. De manier waarop Roglic aan het rijden was liet ook mooi zien hoe hij verleden week gewoon de handrem erop hield, nu oogde het zo supersterk allemaal.

0
Panache 6 maart 2022 om 18:17

De grootste overwinning van vandaag is de teamspirit. Ik maakte mij lichtelijk zorgen over de aanwezige kwaliteit en ambities van met name Laporte en Dennis. Door Laporte zijn eerste WT overwinning te schenken (plus een dagje leiderstrui) in zijn thuisland ja daarmee geef je de teamspirit een enorme boost. Om te vermenigvuldigen moet je kunnen delen, weten zowel Van Aert als Roglic. Die trainingskampen werken wel voor deze mannen, wat een hoog niveau. We hebben gisteren en vandaag naar bijzonder wielrennen kunnen kijken. Geloofwaardig? Je weet het nooit he, maar dit is geen Tour de France of monument. De klasse van het peloton verdeeld zich over Strade, Parijs-Nice en Tirreno en de vormcurve is nog steeds fluctuerend binnen het peloton. Ook het feit dat de no. 1, 2 en 3 van de wereldranglijst dit weekend hebben uitgepakt maakt dat ik ze het voordeel van de onwetendheid geef.

0
Wim Kruithof 7 maart 2022 om 09:16

Kan me volledig vinden in jouw betoog, maar ik vind het gezien de situatie allerminst zorgelijk. Pogacar doet een bijzonder straffe solo maar wel tegen een gedecimeerd deelnemersveld, geen Van Aert, geen Pidcock en Van der Poel en de grootste andere kanshebber had duidelijk last van zijn flikflak door het gras. Asgreen en de oude rot Valverde kwamen samen niet dichterbij, maar zijn ook niet significant sterker dan Pogacar, dus dat is geenszins alarmerend.

In Paris – Nice was het vooral tactisch sterk en uitstekend teamwerk, super knechtwerk van bijzonder sterke ploeg vooraf. En toen definitief aan de boom werd geschud, waren te weinig man mee. Dat een Stybar het in zijn eentje niet houdt tegen deze drie kleppers, die op teamspirit vol kop over kop rammen, is heel logisch.

Uniek en genieten? Jazeker… maar het is niet buitengewoon, of onbegrijpelijk. De situatie diende zich aan en is heerlijk uitgepakt.

0
Dikke Vrouw 6 maart 2022 om 18:18

Goeie god wat zijn ze sterk

0
Zadelsnuffelaar 6 maart 2022 om 18:18

Erg bizar hoe een aantal toppers hier moeten passen. Het zal aan het hardere trainen liggen dat ze bij TJV domineren…….

0
Pietspeed 6 maart 2022 om 18:42

Heel veel zuurstof tanken op een berg, en verdere professionalisering.

0
Ribbedebie 6 maart 2022 om 20:16

Altijd mooi, een zin afsluiten met meer dan een punt. Welke onuitgesproken boodschap zit er in die overbodige zes punten, ouwe zadelsnufelaar?

0
Ray Haaier 6 maart 2022 om 18:40

Demonstratie fietsen in teamverband. Geen antwoord van de rest. Vormcurve hoeft niemand mee te schermen, want iedereen rijdt hier om op later moment in seizoen top te zijn. Dat geldt voor elke renner die meedoet om de knikkers in zo’n beetje elke wedstrijd.

0
Pietspeed 6 maart 2022 om 18:40

Op de Belg heette het vlg De Cauwer en ik geloof één van de drie winnaars, dat dit geen voorop gezet plan was. M’n hoela, parcours en teamsamenstelling leende zich hier perfect voor. Alle sprinters over boord, bijna alle truien, TJV meteen op de kaart en in de luie zetel.

0
TheBigShow 6 maart 2022 om 18:58

De buitenlanders vliegen bij Jumbo en de Nederlanders trappen achteruit

0
JopieZ 6 maart 2022 om 20:05

Tennissen trok het peloton aardig in de waaier en kon zelfs de aanval van Bisegger pareren. Kruiswijk zat achterin het peloton.

0
TheBigShow 6 maart 2022 om 20:34

Wauuuwwwww

0
Wim Kruithof 7 maart 2022 om 09:23

Wat is dat toch, die voortdurende sluier van neerslachtigheid dat er geen Nederlandse kopmannen zijn. De Nederlanders krijgen volop kansen en groeien door, maar willen op een gegevenmoment meer dan in hun kunde ligt… en vertrekken naar andere ploegen.

Maar jij vindt dat een Kooij bijvoorbeeld niet ontwikkelt? Er rijden zoveel Nederlanders voor andere ploegen (waar ik persoonlijk niets mee heb), dat je toch niets tekort komt?

Wellicht kun je met spandoeken en fakkels kamp opslaan voor de bus, een volgende keer dat een Mollema, Kelderman of Groenewegen vindt dat hij meer ruimte nodig heeft. Dan kun jij ze overtuigen te blijven.

0
Posterix 6 maart 2022 om 19:00

Zelfs een stukkie synchroon juichen van Wout en Christophe! Zit wel goed met het teamgevoel

0
Napoleon 6 maart 2022 om 19:05

Niermann: “let’s try to eliminate some sprinters”

Laporte: “hold my beer…”

0
dit is mijn voorwiel 6 maart 2022 om 20:55
0
Kopinkas 7 maart 2022 om 09:23

Generale repetitie voor een gelijkaardig nummer op de Poggio? ;-)

0

Headlines

Populair

Materiaalzone