WK 2020: Olga Zabelinskaya positief getest op coronavirus

vrijdag 25 september 2020 om 13:44
WK 2020: Olga Zabelinskaya positief getest op coronavirus

foto: Cor Vos

De eerste positieve coronatest tijdens het WK wielrennen is een feit. De voor Oezbekistan uitkomende Olga Zabelinskaya is inmiddels geïsoleerd. De 40-jarige renster vertoont geen symptomen of ziekteverschijnselen.

Zabelinskaya zou donderdag deelnemen aan het WK tijdrijden, maar ging op het laatste moment niet van start. De ervaren hardrijdster, die twee jaar geleden besloot om de Russische nationaliteit op te geven, koerst dit seizoen voor het bescheiden Cogeas-Mettler Pro Cycling Team.

Zabelinskaya zal zaterdag dus ook niet meedoen aan de wegrit in het Italiaanse Imola. Anna van der Breggen veroverde gisteren haar eerste wereldtitel in het tijdrijden, door Marlen Reusser en Ellen van Dijk naar het zilver en brons te verwijzen.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Groningen 25 september 2020 om 13:59

Ik schrok toch even bij ‘positief getest’, hopelijk valt het met de corona-klachten dan ook mee (zal wel als ze geen symptomen vertoont)

Daniel Lassche 25 september 2020 om 14:06

Apart dat elke renner, sporter en bekendheid die tegenwoordig positief getest wordt blijkbaar nooit symptomen heeft. Terwijl in het begin van het jaar , toen het net nieuw was, iedereen die besmet was er altijd grote verhalen kwamen dat ze 2 of 3 weken lang in heel diep dal gingen. Is dat perceptie of was het toen interessanter om die verhalen steeds te tonen, sporters en een enkele bekendheid die het toen kregen was het allemaal heel heftig.

TykkeThor 25 september 2020 om 14:49

Asymptomatische renners werden toen niet getest, dus wisten überhaupt niet dat ze het hebben gehad, dus hoorde je alleen over besmette renners die er ziek van zijn geworden.

Veloburto 25 september 2020 om 14:49

Ik denk dat als je nu Corona krijgt, het vaak ook maar weinig virusdeeltjes zijn, omdat mensen meer afstand houden en er minder besmettelijke mensen zijn. In februari waren er natuurlijk veel meer virusdeeltjes in je lijf als je besmet was en voelde je je dus ook zieker. Voorbeeld, de mensen die besmet zijn geraakt in de skidorpen in februari werden echt veel meer blootgesteld aan het virus, dan de mensen die nu besmet raken

john 26 september 2020 om 09:01

Och dat is net zo als in Roermond daar zijn mensen positief bevonden die nooit getest zijn geworden .
Je moet niet raar ervan opkijken als er morgen een bericht komt dat het een vergissing is

krypton 25 september 2020 om 14:10

Test ze ook eens positief op iets anders dan doping…

FritsvanHoefelen 25 september 2020 om 18:59

Deze was te makkelijk :D

Zack 25 september 2020 om 18:58

Heeft toch ook altijd pech hé, enkele jaren geleden positief op doping en nu op corona :D

Headlines

Materiaalzone

Populair