Winnende Wild: “Dit had ik niet verwacht”

donderdag 28 maart 2019 om 17:21
Winnende Wild: “Dit had ik niet verwacht”

foto: Cor Vos

Kirsten Wild was de voorbije periode succesvol op de baan, maar de Nederlandse liet vandaag zien ook nog zeer snel te zijn op een gewone asfaltweg. De renster van WNT-Rotor won namelijk de Driedaagse Brugge-De Panne. “Ik wilde mijn sprint eigenlijk later beginnen”, zo vertelde ze in het flashinterview.

Wild versloeg in finishplaats De Panne haar jongere landgenote Lorena Wiebes en de Belgische Lotte Kopecky. Het leek een overwinning uit het boekje, maar de sprint verliep verre van perfect. “Ik zat aanvankelijk ingesloten”, aldus Wild. “Hierdoor moest ik mijn spurt vroeger beginnen. Het was een beetje alles of niks.”

Het werd alles, tot tevredenheid van Wild. “Ik ben er echt heel erg blij mee, aangezien het een wedstrijd op het hoogste niveau is. We reden de hele dag aan een hoog tempo. Ik probeerde echter zo rustig mogelijk te blijven, om het beste tot het laatst te bewaren”, zo kijkt ze terug.

Zwaar seizoen 
De ervaren Wild blijft maar winnen, aangezien ze enkele weken geleden nog twee wereldtitels veroverde op het WK baanwielrennen in het Poolse Pruszków. “Ik had het eigenlijk niet verwacht”, doelt ze op haar zege vandaag. “Ik heb namelijk al een zwaar seizoen achter de rug.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

chasse patat 28 maart 2019 om 19:25

Grappig! Voor Wild is het bijna einde seizoen. Mooi dat ze haar vorm nog even kon doortrekken op de weg.

0
sooike 28 maart 2019 om 23:14

Gisteren kolommen vol over de sprint van Groenewegen. Vandaag 5 reacties op de net zo fraaie sprint van Kirsten Wild. En maar zeuren over de NOS die geen aandacht schenkt aan de vrouwen. Het is hier bij de “kenners” toch geen haar beter ?

0
toke 29 maart 2019 om 01:14

je hebt gelijk…Dames wielrennen is ook mooi….zelden heb ik in het wielrennen zo een mooie koers gezien
als vorig jaar tussen van Breggen en van vleuten.

0
Sephiroth 29 maart 2019 om 06:06

Je hebt helemaal gelijk Sooike. Ik reageer vooral veel minder, maar blijf het dames wielrennen vaak leuker vinden. De WFers reageren beduidend minder op vrouwen wielrennen. Het viel me nog veel extremer op toen kelly caitlin te overlijden kwam. Het aantal en de soortreacties verschillen sterk.

0
Hoebele 29 maart 2019 om 12:11

Ik vind de NOS aan de beterende hand de laatste jaren; ze kunnen ook niet anders met toppers als Wild, VDB, Vleuty, Vos enz. De drie seconden in Extra Time Koers over Vos in Binda om erna weer direct over te gaan naar de mannen van CCC, vond ik een stuk triester. Om nog maar te zwijgen dat ze het een massasprint noemden, terwijl ze won uit een kopgroep, waarbij het peloton net te laat aansloot.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone