Winnende Van Vleuten: “Dacht dat Strade Bianche misschien te snel kwam”

zaterdag 9 maart 2019 om 13:25
Winnende Van Vleuten: “Dacht dat Strade Bianche misschien te snel kwam”

foto: Cor Vos

Annemiek van Vleuten dacht eigenlijk dat Strade Bianche te vroeg kwam na haar kniebreuk, die ze opliep tijdens de WK-wegwedstrijd in Innsbruck vorig jaar. Toch wist ze vandaag te winnen.

“Ik dacht dat deze wedstrijd misschien te snel kwam”, zei Van Vleuten in het flashinterview. “Ik was pas tien weken in training, nadat ik mijn knie brak tijdens het wereldkampioenschap. Maar ik werkte erg hard, omdat deze koers hoog op mijn wensenlijstje stond om ooit te winnen. Het is een van mijn favoriete wedstrijden. Maar ik dacht dat tien weken training wat te weinig zou zijn.”

Ze besliste de wedstrijd door op twaalf kilometer van de meet weg te rijden bij de concurrentie. “Ik wachtte tot het juiste moment. Ik had slechts een ploeggenote bij me, namelijk Lucy Kennedy. Maar dat was goed voor mij, want daardoor waren we met twee. Daarmee waren we wel in de minderheid. We moesten wat pokeren en ik wist dat ik de trekker moest overhalen bergop.

Mooiste plek om te finishen
“Dit is een van mijn beste overwinningen. Om hier te winnen…”, zei ze, zoekend naar de juiste woorden. “We maakten gisteren een foto op het Piazza del Campo en toen zei ik al dat er geen mooiere plek bestaat om een koers te finishen.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

kelderfan 9 maart 2019 om 13:34

Wat een kanjer die mevr. Van Vleuten. Mooie zege.
Marianne Vos ook weer goed bezig.

Gilberto 9 maart 2019 om 15:46

Superleuke vrouw

sooike 9 maart 2019 om 23:37

Prachtige overwinning Annemiek! Je verdient alle lof van de wereld ! Anna zakte er behoorlijk doorheen in de slotkilometer. Vos iets te overmoedig, maar mooi dat ze er bij zat. Hetzelfde gold voor Blaak. Ensing miste Herbert en daarom kon ze niet meer mee !!

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair