Winnende Carapaz: “Dit is een emotionele overwinning”

dinsdag 14 mei 2019 om 19:15
Winnende Carapaz: “Dit is een emotionele overwinning”

foto: Cor Vos

Je zou het bijna vergeten in alle hectiek, maar Richard Carapaz won vandaag de vierde etappe naar Frascati. De Ecuadoraan ging in de finale op het juiste moment aan, waarna hij de opkomende Caleb Ewan wist af te houden. “Dit is een zeer emotionele zege”, zo was Carapaz na afloop in de wolken.


Het is overigens niet de eerste Girozege voor de klimmer van Movistar. Vorig jaar zegevierde hij namelijk al op de top van Montevergine di Mercogliano. “Ik reed vandaag met de nodige gretigheid rond, aangezien ik gisteren na een valpartij kostbare tijd verloor”, zo vertelt de ritwinnaar.

Carapaz wist in de finale de massale valpartij te ontwijken, waardoor hij in een ideale positie begon aan de laatste oplopende kilometers. UAE Emirates probeerde de sprint aan te trekken voor Diego Ulissi, maar Carapaz profiteerde optimaal van een moment van aarzeling.

“Er waren nog enkele snelle mannen in de eerste groep, maar ik wist uiteindelijk te winnen. Dit is echt een zeer emotionele zege”, zo besluit de klimmer, die vorig jaar nog vierde werd in het eindklassement.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Jacco van Stierop 14 mei 2019 om 19:50

Zou eens moeten overwegen de Waalse Pijl te rijden.

Titaantje 14 mei 2019 om 20:35

Opvallend dat Movistar hem nog zoveel als knecht laat rijden. Deze jongen was vorig jaar in de Giro als zo goed en laat met deze versnelling ook zien weer scherp te zijn.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Tour de France 2019

Materiaalzone

Populair