Winnende Canola heeft déja vu in Tour of Utah, Hermans blijft leider

zaterdag 17 augustus 2019 om 08:26
Winnende Canola heeft déja vu in Tour of Utah, Hermans blijft leider

foto: Cor Vos

In de Tour of Utah heeft Marco Canola de vierde etappe gewonnen. In de straten van Salt Lake City was de Italiaan van Nippo-Vini Fantini-Faizanè de beste in de groepssprint na een listige heuvelrit. Ben Hermans verdedigde zijn leiderstrui met verve.

De 30-jarige Italiaan boekte zijn eerste seizoenszege in de provinciehoofdstad van Utah. Vooraf was hij al als een van de favorieten voor de dagzege aangeduid. In 2017 wist hij exact dezelfde rit namelijk al eens op zijn naam te schrijven. Ditmaal was hij Travis McCabe (Floyd’s) en Brendan Rhim te vlug af in de eindsprint.

Tijdens de vierde etappe moest een circuit van om en nabij de elf kilometer acht keer worden afgelegd. Bij de voorlaatste finishpassage dacht Hayden McCormick dat hij de etappe met een fraaie solo had gewonnen, maar helaas voor de renner van BridgeLane werden zijn creatieve rekenkunsten niet beloond. Tien heerlijke seconden lang dacht hij de winnaar van de rit te zijn, toen hij zijn fout inzag werd hij al snel bij de lurven gevat door het peloton, waarna ‘hela hola’ Marco Canola als eerste over de streep kwam.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair