Winnende Bennett: “Ik had vandaag de meeste snelheid”

dinsdag 16 april 2019 om 15:51
Winnende Bennett: “Ik had vandaag de meeste snelheid”

foto: Cor Vos

Sam Bennett blijft maar winnen in de Ronde van Turkije. De Ierse sprinter boekte vandaag in finishplaats Tekirdag alweer zijn achtste zege in de rittenkoers. “Ik hou van Turkije”, zo vertelt Bennett na afloop. “En ik denk dat de liefde wederzijds is.”

Bennett versloeg na een 156,7 kilometer lange etappe Fabio Jakobsen en Caleb Ewan. “Met dank aan de ploeg”, is de 28-jarige renner lovend over zijn team BORA-hansgrohe. “Mijn teamgenoten hebben de hele dag op kop gereden. Bovendien wisten ze me in de finale perfect af te zetten”, aldus Bennett.

Het bleek voldoende voor de overwinning. “Ik volgde in de finale Deceuninck-Quick-Step”, kijkt de Ier terug op de laatste kilometer. “Ik dacht eerst dat het moeilijk zou worden, maar ik beschikte uiteindelijk over de meeste snelheid. Ik ben zo blij. Het voelt altijd goed om het werk van het team af te ronden.”

En dat is nummer vijf! 
Voor Bennett is het alweer zijn vijfde overwinning van het seizoen. Eerder won hij al een etappe in de Vuelta a San Juan en de UAE Tour. Daarnaast was hij tweemaal de beste in Parijs-Nice. En daar komt nu dus een ritzege in de Ronde van Turkije bij.

Dit artikel delen:

1 Reactie

vanSpringel 16 april 2019 om 19:22

Kletsert ! Dat is vandaag Victor Campenaerts .

Headlines

Materiaalzone

Populair