Winnares Vos: “Was verrast dat ik het kon houden”

dinsdag 11 juni 2019 om 19:35
Winnares Vos: “Was verrast dat ik het kon houden”

foto: Cor Vos

Marianne Vos deed vandaag uitstekende zaken in de OVO Energy Women’s Tour. De kopvrouw van CCC-Liv wist op het wielercircuit van Gravesend naar de ritzege en de leiderstrui te sprinten. “Ik was toch wel verrast dat ik het kon houden tot de finish”, zo kijkt ze terug op haar sprint.

De 32-jarige Vos was uiteindelijk sneller dan Lizzie Deignan en Sarah Roy. “Ik zat niet in de perfecte positie, maar plots was er een gaatje”, zo analyseert ze de laatste honderden meters. “Ik zat behoorlijk ver met nog tweehonderd meter te gaan, maar ik kwam wel vanuit de slipstream.”

Hierdoor ging de Nederlandse op het juiste moment aan. “Ik wist vervolgens een klein gaatje te slaan. Ik was verrast dat ik het kon houden tot de streep. Ik ben echt heel erg blij dat ik de etappe kon winnen”, aldus Vos, die onderweg ook nog bonificatieseconden wist te sprokkelen.

“De verschillen zullen nog groter worden”
“Het verleden heeft aangetoond dat bonificatieseconden belangrijk zijn. Je moet uiteindelijk niet teveel energie verspelen, maar ze kunnen het verschil maken. Jammer genoeg kreeg ik voor de tweede tussensprint af te rekenen met een lekke band, maar gelukkig kon ik aan de finish nog extra secondes sprokkelen.”

De voorsprong van Vos bedraagt nu negen tellen op Deignan en Amy Pieters. “De verschillen zullen waarschijnlijk wel groter worden”, zo denkt de nieuwe leidster. “De komende etappes zijn een stuk zwaarder.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

Hoebele 11 juni 2019 om 23:04

Een klasbak als Vos kan dit rondje zomaar weer eens gaan winnen.

Headlines

Materiaalzone

Populair