Wilco Kelderman toont zich in Visegrád met vijfde plaats: “Aanval was best vroeg”

vrijdag 6 mei 2022 om 18:57
Wilco Kelderman toont zich in Visegrád met vijfde plaats: “Aanval was best vroeg”

foto: Cor Vos

Wilco Kelderman is uitstekend begonnen aan de Giro d’Italia. De kopman van BORA-hansgrohe plaatste op de slotklim naar Visegrád een demarrage en werd uiteindelijk vijfde. “Ik denk dat we heel blij kunnen zijn met vandaag”, vindt Kelderman.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar

Na een trage etappe werd het in de slotfase richting Visegrád toch nog nerveus. Het zorgde voor enkele valpartijen. “Ik zat achter die valpartij aan de voet van de klim. Ik moest echt diep gaan om terug in positie te komen”, vertelt de Nederlander. “Ik kwam weer vooraan in het peloton, net nadat Lennard Kämna gegrepen was. Ik wilde mijn momentum blijven behouden, ook al wist ik dat mijn aanval best vroeg was.”

In de laatste honderden meters werd Kelderman nog overvleugeld door ritwinnaar Mathieu van der Poel, nummer twee Biniam Girmay, nummer drie Pello Bilbao en ook nog Magnus Cort. Zelf werd hij vijfde (mede doordat Caleb Ewan nog viel), en dat tot tevredenheid van ploegleider Jens Zemke: “Iedereen deed perfect werk. Hoe iedereen zich heeft laten zien in de finale, is veelbelovend. Na de tegenslag die we de laatste weken gekend hebben, is dit meer dan we mochten hopen.”

Lennard Kämna speelde ook nog een hoofdrol in de finale. Met nog ruim twee kilometer te gaan sprong hij weg uit het peloton, maar zijn aanval hield geen stand. “We wilden eigenlijk niet aanvallen, maar toen ik goed geplaatst zat en het tempo zakte, wist ik dat het een goed moment was. Uiteindelijk bleek de finish iets verder te liggen dan ik had gedacht. Ik blies mezelf echter op. Maar het gevoel is goed, dus ik mag blij zijn”, aldus de Duitser.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Guushovd 6 mei 2022 om 19:11

Goed gedaan Wilco

uitdewaaier 6 mei 2022 om 19:18

Dat klinkt beter dan Remco.

De Siepel 6 mei 2022 om 19:21

Godzijdank is Kelderman niet gevallen…Ewan reed hem 100 meter voor de eindstreep bijna van de sokken. Anders had Kelderman mogelijk nog hoger geëindigd.

Guushovd 6 mei 2022 om 19:32

Klopt, ben benieuwd of de jury daar nog iets over gaat zeggen.

Wheely 6 mei 2022 om 21:08

Geweldig om te zien, benieuwd naar zijn tijdrit morgen.

marilise 6 mei 2022 om 21:36

Fijn dat Wilco zich zo heeft laten zien!

Klein Verzet 7 mei 2022 om 10:34

Ineens was hij daar. Uit het niets. Wilco Kelderman drukt in de laatste honderden meters zijn stempel op de wedstrijd, nou ja, zijn neus op het venster dan toch. Mooi. Met die vorm zit ’t wel goed als je zo uit de startblokken kan komen. Dit drie weken vasthouden en de wereld zal in volle adoratie op de knieën gaan. Over benen gesproken, onze Wilco heeft geen microfoon noch twitter nodig.

Al Phila 7 mei 2022 om 10:47

En weer een wedstrijddag met een top 10 notering zonder winst. In dat klassement staat hij erg ruim voorop.

Headlines

Materiaalzone