Wiggins: “De Ronde en Roubaix mooier dan Tour de France”
Foto: Sirotti
zaterdag 4 april 2015 om 13:37

Wiggins: “De Ronde en Roubaix mooier dan Tour de France”

Bradley Wiggins schuift zijn liefde voor de kasseimonumenten niet onder stoelen of banken. “De Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix zijn twee van de weinige koersen waar het nog altijd om de koers zelf draait”, aldus de Sky-renner tegenover Het Laatste Nieuws.

Hij vindt deze koersen zelfs mooier dan de Ronde van Frankrijk. “De Tour de France is te groot aan het worden om goed te zijn, en in de Ronde van Vlaanderen worden de wedstrijd én de renners gevierd. Iedereen die komt kijken, komt ook echt voor de koers. De toeschouwers worden dronken en houden ook effectief van de sport. De negativiteit die er in de Tour is, daar is er hier geen sprake van. Geen dopingverhalen, geen toeschouwers die naar je spuwen… Dat is wat de Ronde zo fantastisch maakt.”

Een week later neemt Wiggins in Roubaix afscheid van het profpeloton. “Het is een ideale plaats om te stoppen. Iedereen mag daar immers een ereronde afleggen ongeacht je positie in de wedstrijd. Elke renner wil daar ook finishen, in Roubaix stap je niet af. Ik zou zelfs met een sleutelbeenbreuk nog naar de piste rijden. Die eer die je daar te beurt valt. Ongelooflijk, nergens vind je dat.”

RIDE Magazine
24 Reacties
Sorteer op:
4 april 2015 13:40
Ieder zo z'n eigen mening, maar als hij het zegt dan zal het wel zo zijn ;).
Volgens mij vindt hij het nog het mooist dat mensen dronken worden.
4 april 2015 13:50
Geweldige kerel toch jammer dat hij stopt na roubaix.
4 april 2015 13:50
Amen!
4 april 2015 13:54
Zelf zal hij ook wel, ehm, even proosten op zijn afscheid.
4 april 2015 13:58
Hier scoort hij punten mee bij mij
4 april 2015 14:13
ik denk dat ik naar Roubaix ga om luid te applaudisseren als Wiggins zijn ererondje maakt.
4 april 2015 14:24
Moet je niet mee aankomen bij de Franse bevolking, die weten vaak niet eens dat Parijs-Roubaix ook in hun land gereden wordt. Degenen die het wel weten staan komende week zondag waarschijnlijk met tomaten langs de weg.
4 april 2015 14:45
In zijn pure vorm heeft hij zeker gelijk denk ik. Maar het summum van het moderne wielrennen is wel de Tour de France. Beide zijn op andere gebieden het hoogste toneel.
4 april 2015 15:16
@poetertje. Dat zijn dus precies de supporters waar hij het over heeft.
4 april 2015 15:31
Als hij wel houdt van zuipende supporters kan hij beter met veldrijden beginnen ipv terug naar de baan te gaan. Spuwen doen ze daar ook niet snel en ik ben er vrij zeker van dat wiggo het nog niet zo erg vindt als ze bier over hem kappen, zolang ze maar naar zijn mond mikken...
4 april 2015 17:19
De tour de france is wel de reden waarom hij onsterfelijk is geworden.
4 april 2015 18:03
Ik zou bijna naar Roubaix afreizen om voor Wiggo te juichen in het velodrome....
4 april 2015 19:37
@Sven. Inderdaad. En bovendien wordt de rondee steeds meer een feestje voor VIPs. Overal grote feesttenten langs de route waar genodigden inderdaad dronken worden maar zich totaal niet voor de koers interesseren. De echte supporters hebben steeds minder plek.
4 april 2015 20:20
Wat een kul zeg, over de franse bevolking!
4 april 2015 20:33
Ik kan me toch wel wat voorstellen bij deze uitlatingen van Wiggins. Natuurlijk is de Tour de grootste en belangrijkste koers van het jaar, maar ik kan me heel goed voorstellen dat je als renner op een gegeven ogenblik het wel een beetje gehad hebt met 3 weken stress, rond je heen zwermende journalisten en cameraploegen etc. De toeschouwers in de dorpjes op de route zijn denk ik echt wel enthousiaste mensen, maar de hordes die op de cols staan lijken af en toe een stel idioten die mee gaan rennen en de doorgang belemmeren. Dat gaat vanzelf tegen staan. Hoe men in Vlaanderen toeleeft naar de Hoogmis en hoe de dorpen op die zondag uitlopen is ook overweldigend, maar dat is na de koers gedaan en dan is het ook weer mooi geweest.
4 april 2015 20:57
@123poetertjes
Parijs-Roubaix ís ook geen Franse koers. In het voorjaar wordt het gebied rond Roubaix door Vlaanderen geannexeerd. En jouw opmerking over tomaten vind ik volkomen respectloos. Veel Fransen negeren hun koersen misschien, maar ze hebben er geen afkeer van.
4 april 2015 21:09
Ik zie hem nog wel top 5 rijden in Roubaix
4 april 2015 21:16
Tomaten zijn nog veel te duur trouwens int vroege voorjaar.
4 april 2015 22:02
Ik geniet ook van de sfeer langs het parcours. Morgen weer 600.000 mensen langs het parcours!
4 april 2015 22:37
Zoals Klootje!riekeljom terecht zegt: de Tour en Roubaix zijn onvergelijkbare kanten van dezelfde medaille. Beiden zijn topsport en maken de sport zo divers en rij.

Maar in het algemedn, over Wiggo en alles wat hij zegt: ik vin mooi man ;)
5 april 2015 00:41
Laatste ronde van rvv even bij de vip tent bidonnetje pils halen en weer verder:p
In de tijd dat die zijn tdf won had ik echt niks met hem maar als je al die verhalen lees over deze man kan je niks meer dan respect hebben voor hem.
Had hem graag het jaar af zien maken als wk tijdrijden die stijl van hem krijg ik een harde plassert van:p
5 april 2015 10:25
Hij probeert even sympathie te wekken bij de Belgjes ;)

Ik zelf vind bijvoorbeeld de Giro mooier dan de Tour en Clásica San Sebastian en Il Lombardia mooier dan RvV of PR, maar dat is gwn mijn eigen mening.
5 april 2015 11:13
@123poetertjers
Als je een land en zijn inwoners niet kent, moet je het er niet over hebben. Ik waardeer je bijdrages vaak, maar deze slaat echt als een tang op een varken. Iedere Fransman weet wat Parijs-Roubaix is, de Fransen zijn er hartstikke enthousiast over. Maar net als in alle andere landen worden ze minder enthousiast als hun eigen renners niet meedoen om de ereplaatsen. En de gemiddelde Fransman weet nog steeds veel meer over wielrennen dan de gemiddelde Nederlander. Hoe je over de Fransen en Frankrijk schrijft, is respectloos en slaat echt nergens op. De Fransen vinden het wielrennen fantastisch, maar juist zij hebben de afgelopen decennia de klappen van de dopinggebruikers moeten opvangen. In hun koersen werd tenminste echt onderzoek gedaan naar het gevaarlijke dopinggebruik, zo voorkwamen ze een catastrofe waarbij doden zouden zijn gevallen. Zij hebben feitelijk jouw sport voor een catastrofe behoedt, zodat jij nu nog steeds naar een steeds schonere sport kunt kijken. En nu de jonge generatie Fransen komt opzetten, zie je dat de Fransen ook weer veel enthousiaster worden. En ook in de jaren daarvoor heeft Frankrijk altijd een heel sterke eigen competitie op alle niveau's gehad, waar geen ander land aan kan tippen. Iets meer respect was dus wel op zijn plaats geweest.

Reacties zijn gesloten.