Wielertransfers 2022: Esteban Chaves, Nicola Conci, Álvaro Hodeg

maandag 5 juli 2021 om 16:21
Wielertransfers 2022: Esteban Chaves, Nicola Conci, Álvaro Hodeg

Esteban Chaves - foto: Cor Vos

In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rij. Met vandaag nieuws over onder anderen Esteban Chaves, Nicola Conci en Álvaro José Hodeg.

Esteban Chaves
Team BikeExchange neemt na dit seizoen hoogstwaarschijnlijk afscheid van Esteban Chaves. Volgens La Gazzetta dello Sport wordt het contract van de 31-jarige Colombiaan niet verlengd bij de Australische formatie, waar hij sinds 2014 onder contract staat en de nodige successen behaalde. Als nieuwe werkgever voor Chavito wordt EF Education-Nippo genoemd. Bij de Amerikaanse ploeg rijden dit seizoen vier Colombianen, waaronder Rigoberto Urán en Sergio Higuita.


Nicola Conci
De kans is groot dat Nicola Conci na vier jaar afscheid neemt van de WorldTour. De 24-jarige Italiaan staat voor een vertrek bij Trek-Segafredo, de ploeg die hem in 2018 liet debuteren op het hoogste niveau. Conci, die al twee keer de Giro en een keer de Vuelta reed, wacht nog altijd op zijn eerste profzege. Mogelijk behaalt hij die in dienst van EOLO-Kometa. La Gazzetta meldt dat de Italiaan zich volgend seizoen aansluit bij de ploeg van Alberto Contador en Ivan Basso.


Álvaro José Hodeg
UAE Emirates aast op de diensten van Álvaro José Hodeg. Dat melden bronnen aan de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport. Hodeg loopt uit zijn contract bij Deceuninck-Quick-Step en is daar de afgelopen jaren niet de eerste sprinter. Een vertrek van de Colombiaan is daardoor aanstaande. Mocht de 38-jarige Argentijn Maximiliano Richeze na dit seizoen stoppen, dan ziet UAE Emirates in Hodeg zijn vervanger.

Dit artikel delen:

10 Reacties

Murcia 5 juli 2021 om 16:30

Chavez past perfect bij EF, veel zuid-amerikanen en een koersopvatting waar hij voor geknipt is. Conci heeft te weinig kunnen betekenen bij Trek en Hodeg wordt volgend jaar de leadout voor Ackermann. Mag hij niet mopperen na zijn teleurstellende laatste jaren en ik weet dat daar ook een nare val in zat maar toch.

0
Landeirovic 5 juli 2021 om 16:34

Hodeg als vervanger van Richeze. Gaat niet veel worden.

0
Willem Kieft 5 juli 2021 om 17:58

Of van Molano. Dan is het een prima, maar nogal zinloze, vervanging.

0
AWestie 5 juli 2021 om 16:34

Een goede loods vervangen door iemand die niet eens zijn voorganger kan houden en ook niet heel goed positie kiest? Prima scoutwerk UAE

0
lo squalo dello Stretto 5 juli 2021 om 16:55

Hodeg naar UAE? Welke meerwaarde hebben beide partijen hierbij?

0
Chippen 5 juli 2021 om 18:02

hodeg naar uae! samen met molano in het treintje van gaviria. dan kan hodeg zitten krasselen om zijn voorgangers te volgen en als gaviria dan nog niet kansloos genoeg is, kan molano nog netjes de deur dicht doen.

vraag me af wat gaviria ooit heeft misdaan om altijd met de meest waardeloze figuren in zijn trein te belanden. richeze was ooit een topper, maar ook al lang voorbij de houdbaarheidsdatum.

0
Scott Sunderland 5 juli 2021 om 18:35

@ Chippen
Er is sprake van dat het contract van Gaviria niet zal worden verlengd. Men is niet blij met zijn functioneren. Ackermann wordt zijn opvolger.

0
Remcoderksen 5 juli 2021 om 18:47

Chaves als vervanger van roglic. Twee kansen, nul zeges, dus wie weet meer hans met Chaves?

0
peter s 5 juli 2021 om 21:08

Welke Hans

0
Remcoderksen 5 juli 2021 om 21:32

Kans.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone