Wielertransfers 2021: Pierre-Luc Périchon, Leonardo Marchiori
Périchon op archiefbeeld - foto: Cor Vos
woensdag 23 september 2020 om 19:40

Wielertransfers 2021: Pierre-Luc Périchon, Leonardo Marchiori

Het is 1 augustus geweest en dat betekent dat de transfercarrousel voor komend seizoen op volle toeren draait. In de rubriek Wielertransfers 2021 bundelt WielerFlits alle laatste nieuwtjes uit het peloton aangaande verschuivingen voor komend seizoen.

Pierre-Luc Périchon
Pierre-Luc Périchon (33) koerst ook volgend seizoen in de Cofidis-kleuren. De Franse ploeg en de renner, die zondag nog de slotrit van de Tour mee animeerde, zijn namelijk een vernieuwd contract overeengekomen. Het wordt zijn derde jaar bij het team, waar hij de rol van wegkapitein bekleedt. “Ik ben erg blij dat ik de ploeg en mijn teamgenoten van dienst kan blijven. Dit stelt ons in staat om in alle rust verder te bouwen.”

Manager Cédric Vasseur is verheugd dat hij Périchon een jaar langer aan zijn ploeg heeft weten te binden. “Pierre-Luc helpt elk jaar mee het niveau van het team te verhogen. Hij heeft nu een echte missie binnen de ploeg, namelijk zijn kopman Guillaume Martin naar grote hoogten te helpen.”


Leonardo Marchiori
Androni Giocattoli-Sidermec heeft de beloftevolle sprinter Leonardo Marchiori aangetrokken. De 22-jarige Italiaan, de momenteel uitkomt voor de continentale ploeg van NTT, ondertekende een tweejarig contract bij de ploeg van Gianni Savio en Marco Bellini. Tot aan 2018 koerste Marchiori voor het Italiaanse amateurteam Zalf-Euromobil-Désirée-Fior, dat onder anderen Sacha Modolo, Enrico Battaglin, Ivan Basso en Oscar Gatto voortbracht,

 
4 Reacties
Sorteer op:
23 september 2020
Als je verlengt, dan is het toch geen transfer ????
    24 september 2020
    Feitelijk heb je gelijk, maar anders moet de kop worden "Transfers en verlengingen" en dat zullen ze hier waarschijnlijk te lang vinden.
23 september 2020
En de transfer van Amaury Capiot naar Arkea ?
    23 september 2020
    Dat is alleen belangrijk voor de Belgen denk ik.

Reacties zijn gesloten.