Wielertransfers 2020: Riccardo Minali, Sarah Roy

zaterdag 19 oktober 2019 om 19:41
Wielertransfers 2020: Riccardo Minali, Sarah Roy

foto: Cor Vos

Met het einde van het wielerseizoen in zicht, beginnen de plekjes voor 2020 steeds schaarser te worden. In de rubriek Wielertransfers geven we een overzicht van de laatste verschuivingen in het peloton.

Riccardo Minali
Voor Riccardo Minali is er volgend jaar geen plaats meer bij Israel Cycling Academy. De snelle Italiaan laat dit weten aan TuttoBici. Hij acht de kans niet groot dat hij volgend jaar nog een plaatsje bij een ploeg heeft: “Inmiddels ben ik niet optimistisch meer.”

Minali maakte in 2017 zijn profdebuut bij Astana. Aan het einde van vorig seizoen verruilde hij het Astana-blauw voor het tenue van Israel Cycling Academy.

Sarah Roy
Sarah Roy blijft bij Mitchelton-Scott. De Australische renster heeft haar contract bij het team van Annemiek van Vleuten met één jaar verlengd. De 33-jarige Roy kende niet haar beste jaar wegens problemen aan haar dijbeenslagader, waaraan ze inmiddels is geopereerd.

In 2020 wil de Australische renster goed voor de dag komen in de klassiekers. “Het idee is om veel consistenter te rijden en nog meer kracht te hebben dan de afgelopen jaren”, laat de opgeluchte Roy weten aan haar ploeg.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Verweggistan 19 oktober 2019 om 19:58

Minali reed best redelijk bij Astana, maar is helemaal weggedeemsterd bij Israel.

hartstikkebedankt 19 oktober 2019 om 20:24

Minali leek inderdaad toch een aardig sprinttalent vorig jaar, hopelijk krijgt hij een kans bij een Italiaanse PCT ploeg

Covadonga 19 oktober 2019 om 21:05

Zonde. Hij leek toch een aardige sprinter te zijn.

Scott Sunderland 19 oktober 2019 om 21:26

Benieuwd wie er bij Israel Cycling Academy nog meer moeten vertrekken. Ik vrees voor Dennis van Winden bijvoorbeeld dat hij ook niet meegaat naar de WT.

Maar ook geen nieuws over jongens als Sbaragli, Boivin, Barbier, Avila, Dempster, Earle en Dunne.

Scott Sunderland 19 oktober 2019 om 21:32

Het was erg opvallend dat Minali moest vertrekken bij Astana, want hij deed het toen best goed. En nu gelijk weer weg bij deze ploeg. Zou het misschien een lastige jongen zijn in de omgang ? Iemand die niet goed ligt in de groep ? Geen idee hoor.

Titaantje 19 oktober 2019 om 21:59

Minali kwam toch goed binnen bij de profs in 2017 met gelijk resultaten in Abu Dabhi, en hij leek die lijn vorig jaar lekker door te trekken met ook resultaten in wat zwaardere eendagskoersen als Piemonte en Bruno Beghelli.

Dit jaar is het allemaal wat magerder zijn, maar er zijn toch een pak renners die het minder doen die wel een contract krijgen. Hoop dat hij nog een plekje vindt voor komend jaar. Evt mss bij dat Hongaarse spookproject.

Headlines

Materiaalzone

Populair