Wielertransfers 2020: Steimle, Jules, Chevalmeire, Parkhotel Valkenburg

dinsdag 17 september 2019 om 19:00
Wielertransfers 2020: Steimle, Jules, Chevalmeire, Parkhotel Valkenburg

Jannik Steimle - foto: Cor Vos

De transfermarkt draait al geruime tijd op volle toeren. Steeds meer renners weten waar zij volgend jaar rijden. In onze rubriek Wielertransfers bundelen we de laatste ontwikkelingen op transfergebied in het peloton.

Jannik Steimle 
Jannik Steimle voegde zich begin augustus bij Deceuninck-Quick-Step als stagiair. Vandaag werd bekend dat de 23-jarige Duitser een tweejarig contract heeft getekend bij de Belgische sterrenformatie. “Het is echt een gek idee dat ik een contract heb getekend bij Deceuninck-Quick-Step. Ik kan de wielerwereld nu laten zien wat ik in mijn mars heb.”

Steimle kwam de voorbije twee seizoenen uit voor het continentale Vorarlberg Santic. Hij wist dit jaar indruk te maken met onder meer twee etappezeges in de Ronde van Oostenrijk. Voor de beloftevolle renner was het vandaag dubbel feest, aangezien hij vandaag ook de Textielprijs in Vichte wist te winnen.


Nicola Bagioli
Androni Giocattoli-Sidermec heeft zich versterkt met Nicola Bagioli. De 24-jarige Italiaan komt over van Nippo-Vini Fantini-Faizanè, de wielerploeg die na dit seizoen ophoudt te bestaan. Bagioli reed drie jaar voor de Italiaans-Japanse formatie. Begin dit jaar werd hij tweede in de Trofeo Laigueglia en in de Ronde van Drenthe eindigde hij als derde. De Giro d’Italia reed Bagioli, na een opgave in de zestiende etappe, niet uit. Nicola heeft nog een jongere broer in het peloton: Andrea Bagioli (20) maakt volgend jaar zijn profdebuut bij Deceuninck-Quick-Step.


Justin Jules
De Franse sprinter Justin Jules keert terug naar het oude nest. De bijna 33-jarige Jules kwam de voorbije vier jaar uit voor Wallonie-Bruxelles, maar vanaf volgend seizoen verdedigt hij weer de kleuren van Delko-Marseille Provence. Het is de ploeg waar Jules zijn wielerloopbaan begon. Ook zijn meest aansprekende succes, een zege in de Franse openingsklassieker GP La Marseillaise, behaalde hij voor de formatie.


Chevalmeire
De vrouwenploeg van Chevalmeire krijgt steeds meer vorm, en dan vooral in aantal. De Belgische formatie heeft met de zusjes Kelly, Lenny en Demmy Druyts drie nieuwe rensters aangetrokken. Zij komen over van Doltcini-Van Eyck Sport. Daarnaast werd de komst van de Italiaanse Rossella Ratto (van BTC City Ljubljana) bekendgemaakt.

Eerder werden Kelly Van den Steen, Puck Moonen, Demi De Jong (Lotto Soudal Ladies), Natalie Van Gogh (Biehler), Nathalie Bex (Rogelli-Gyproc-APB), Sara Mustonen (HealthMate-CycleLive) en Febe Schokkaert (Wielerclub De Sprinters Malderen) al gepresenteerd.


Parkhotel Valkenburg
Parkhotel Valkenburg heeft zich verzekerd van de diensten van Romy Kasper. De ervaren Duitse komt over van Alé-Cipollini, waar ze de voorbije drie seizoenen voor reed. Daarvoor reed Kasper voor Boels-Dolmans. De 31-jarige wordt door teammanager Esra Tromp omschreven als sterke knecht: “In het verleden heeft ze voor de grote namen in het vrouwenwielrennen gewerkt. Zeker in de zwaardere wedstrijden zal haar kracht naar boven komen, of het nu in een ontsnapping is of in de voorste gelederen van het peloton om het team uit de problemen te houden.”

Kasper reed haar beste uitslagen dit seizoen in Nederland. Zo werd ze negende in de WorldTour-wedstrijd Ronde van Drenthe, daarnaast werd ze tweede in een etappe van de Healthy Ageing Tour.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Tonydepony 17 september 2019 om 20:17

Die steimle is echt sterk hoor. Reed in de Brussels Cycling Classic erg goed.

0
EddyB1958 18 september 2019 om 08:38

Ze zijn met een verjongingskuur bezig bij Deceuninck.

0
dumoman 17 september 2019 om 21:53

Over transfers gesproken, Poels zou vandaag toch bekend maken waar hij volgend seizoen rijdt, de dag is bijna voorbij….

0
Hoebele 18 september 2019 om 10:14

Chevalmaire was toch gebouwd rond Thalita de Jong? Mis haar in de opsomming.

Romy Kasper is inderdaad een meesterknecht van goudwaarde, hielp vorige week én Kröger én Hosking naar winst in België resp. Madrid. Esra Tromp timmert erg hard aan de weg met Parkhotel.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone