Wielertransfers 2015: Nicki Sørensen, Morabito, Wanty-Groupe Gobert

vrijdag 24 oktober 2014 om 13:20
Nicki Sørensen

foto: Sirotti

Nu het Europese wegseizoen achter de rug is, richten de ploegen zich op de invulling van de selecties voor volgend jaar. Naarmate de tijd verstrijkt, worden de beschikbare plaatsen steeds schaarser. WielerFlits zet de laatste ontwikkelingen op een rijtje.

Nicki Sørensen
Nicki Sørensen verruilt de fiets voor de ploegleiderswagen. De 39-jarige Deen blijft verbonden aan de ploeg van Bjarne Riis en wordt volgend jaar ploegleider bij Tinkoff-Saxo. Van zijn zestien jaar als prof reed Sørensen maar liefst veertien seizoenen in dienst van Riis. “Voor mij is dit een best case scenario en een voor de hand liggende nieuwe stap in mijn carrière,” zegt hij op de site van zijn ploeg. Sørensen zal in eerste instantie als leerling meedraaien en daarnaast drie renners begeleiden en coachen.

Steve Morabito
FDJ.fr heeft de komst van Steve Morabito bekend gemaakt. De 31-jarige Zwitserse klimmer maakt de overstap van BMC Racing, waar hij sinds 2010 actief was. Eerder reed hij voor Phonak en Astana. Morabito (dit jaar nog zesde in de Ronde van Zwitserland) tekent een contract voor twee seizoenen.

Wanty Groupe Gobert
Simone Antonini en Boris Dron rijden volgend seizoen voor Wanty-Groupe Gobert. De 23-jarige Italiaan Antonini won in september nog het eindklassement in de Giro della Regione Friuli. Afgelopen seizoen kwam hij uit voor Marchiol Emisfero. De 26-jarige Belgische aanvaller Dron maakt de overstap van Wallonie-Bruxelles. Daarnaast verlengde de Belgische formatie de contracten met sprinter Danilo Napolitano (33) en routinier James Vanlandschoot (36).

Floris Gerts
Floris Gerts komt volgend seizoen uit voor het BMC Development Team. Hij maakt de overstap van de opleidingsploeg van Rabobank. In 2014 won hij onder andere de Eurode Omloop en eindigde hij als zesde op het NK voor beloften. De 22-jarige Gerts wordt bij BMC ploeggenoot van de Nederlander Bas Tietema.

Veranclassic-Doltcini
Justin Jules rijdt volgend seizoen voor Veranclassic-Doltcini. Dat meldt Het Nieuwsblad. De 27-jarige Fransman won vorig jaar nog de GP la Marseillaise, maar moest vertrekken bij La Pomme Marseille. Ook zijn ploeggenoot Thomas Vaubourzeix (dit jaar nog winnaar van een rit in de Tour of Qinghai Lake) maakt de overstap naar de formatie van Willy Teirlinck. De ploeg is daarnaast dicht bij een akkoord met de 24-jarige Melvin Rullière, die ook als veldrijder ingeschreven kan worden.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair