Wielertransfers 2015: Majka, König, De Marchi, Bongiorno

zondag 3 augustus 2014 om 12:22
Rafal Majka

foto: Sirotti

We zijn inmiddels in augustus aanbeland, waardoor de tijd is aangebroken dat ploegen renners voor volgend seizoen mogen contracteren. De transfermarkt lijkt dit jaar moeizaam op gang te komen, maar langzamerhand beginnen de teams voor volgend seizoen vorm te krijgen. WielerFlits brengt je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Rafal Majka
Rafal Majka heeft zijn contract met Tinkoff-Saxo verlengd. De winnaar van het bergklassement van de voorbije Tour rijdt de komende drie jaar voor de ploeg van Bjarne Riis. “De manier waarop Rafal na een zware Giro tijdens de Tour gepresteerd heeft, laat zien dat hij in de toekomst op het podium kan staan in een grote ronde,” aldus Riis. “Hij is nog jong en kan verbeteren, maar hij wordt een belangrijke renner voor ons,” kondigt de Deense teambaas aan.

Leopold König
Leopold König kan rekenen op de nodige interesse. De 26-jarige Tsjech (zevende in de voorije Tour) heeft een aflopend contract en zou volgens Cyclingnews aanbiedingen hebben ontvangen van drie WorldTour-ploegen. Binnen een week neemt de renner van NetApp-Endura een beslissing over zijn toekomst. Zijn manager geeft aan dat een vertrek voor de hand ligt.

Alessandro De Marchi
BMC heeft de komst van Alessandro De Marchi bevestigd. De strijdlustigste renner van de voorbije Tour maakt de overstap van Cannondale. Hij schikt zich in een knechtenrol. “Mijn doel is om voor de ploeg te werken. Ik weet dat daar mijn kwaliteiten liggen.”

Francesco Bongiorno
Francesco Bongiorno rijdt ook de komende twee jaar voor Bardiani-CSF. De 23-jarige Italiaan boekte dit jaar zijn eerste profzege met een ritoverwinning in de Ronde van Slovenië. In de Girorit naar Monte Zoncolan had hij enige tijd zicht op de ritzege, tot een toeschouwer hem van zijn fiets duwde.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair