Wielertenues 2022: Astana Qazaqstan Team verandert weinig aan outfit

vrijdag 3 december 2021 om 12:53
Wielertenues 2022: Astana Qazaqstan Team verandert weinig aan outfit

foto: Cor Vos (archief)

Astana Qazaqstan Team lijkt klaar voor het nieuwe wielerseizoen, nu de formatie het tenue voor 2022 heeft gepresenteerd. De WorldTour-ploeg uit Kazachstan koerst ook volgend jaar in een overwegend lichtblauw tenue met donkere elementen.

Dit jaar zagen we op de mouwen nog de naam van Premier Tech prijken, maar de Canadese fabrikant van verpakkingsapparatuur trekt zich terug als mede-eigenaar en naamsponsor van de ploeg van sportief manager Alexander Vinokourov. We zien op de mouwtjes nu de namen van (sub)sponsors ERG (Eurasian Resources Group) en CAEPCO (Central-Asian Electric Power Corporation).

Astana Qazaqstan Team wist zich de voorbije weken en maanden te versterken met aansprekende namen als Vincenzo Nibali, Gianni Moscon, Miguel Ángel López, David De la Cruz, Alexandr Riabushenko, Joe Dombrowski en Valerio Conti. Daartegenover staat het vertrek van onder meer Alex Aranburu, Omar Fraile, Jakob Fuglsang, Gorka en Ion Izagirre, Luis Léon Sánchez en Aleksandr Vlasov.

De ploeg hoopt met de naam ‘Astana Qazaqstan Team’ het land Kazachstan internationaal op de kaart te zetten. “Het doel is om het imago van Kazachstan over de hele wereld te verbeteren. Met onze nieuwe naam leggen we de nadruk op een nauwere samenwerking en richten we ons op de promotie van de Republiek Kazachstan als een belangrijke internationale partner”, aldus Vinokourov.

Dit artikel delen:

11 Reacties

Dantiest 3 december 2021 om 13:46

ruitjes is niks, ze moesten weer met die tenue van ’14 rijden. Blauwe broeken en al.

0
Dikke Man 3 december 2021 om 13:58

Stiekem hoop ik dat Vino een keer met een pakkie aan komt zetten mooie fles wijn op de rug. Gewoon, omdat het heb toch niks boeit.

0
Etio 3 december 2021 om 14:00

Ik vind die ruiten (met overgang van lichtblauw naar donkerblauw) eigenlijk juist wel mooi en stijlvol.

0
Aart van Woud 3 december 2021 om 15:01

Ik heb de tenue’s van Astana altijd mooie outfits gevonden

0
Romāns Vainšteins 3 december 2021 om 15:23

Hoe de accenten liggen is niet zo boeiend, de kleur is een begrip.

Hopelijk krijgen ze de equipe van aankomend jaar weer op gang, voor de grootste koersen zal het wat lastig worden maar er is genoeg kwaliteit aan boord voor een paar handen vol solo-aankomsten

0
Bikeage 3 december 2021 om 16:26

“Het doel is om het imago van Kazachstan over de hele wereld te verbeteren.”

Dan moet je vooral Gianni Moscon een contract geven…

0
Cochise 3 december 2021 om 17:10

Dat mag je zeker aan een renner die gestraft is voor z’n fratsen en daarna bewezen heeft dat hij zich ook goed kan gedragen.
In zijn quasi laatste koers voor z’n vorig team is hij op weg naar de zege in een monument en krijgt hij een reservefiets met te harde banden waarna de zege hem ontglipt. Hij heeft toen op geen enkel moment z’n team bekritiseerd en zelfs de winnaar alle credits gegeven.
Zo’n renner wil ik inderdaad in m’n ploeg…

0
Denderdenbal 3 december 2021 om 18:09

Kom op zeg! Weer een complottheorie die nergens op is gebaseerd. Alsof een ploeg de kans op een monument laat glippen omdat een renner vertrekt…

0
Denderdenbal 3 december 2021 om 18:25

Excuus! Misschien lees ik je bericht verkeerd en gaat het jou alleen om de houding van Moscon en niet om het weggeven van een zege omdat ze het een vertrekkende renner niet gunnen. Mocht dat het geval zijn dan wil ik daar wel nog aan toevoegen dat Moscon een bijzonder vervelende renner blijft in mijn ogen. Daar brengt één keer niet vloeken, schelden of slaan niet direct verandering in.

0
SteelHorseCowboy 4 december 2021 om 10:04

Mooi shirt.
Ik ben wel een beetje klaar met shirts met vlekkerige overlopende kleuren. Nou ja dat was ik van het begin al.

0
Wheely 4 december 2021 om 10:17

Het staat Lopez als geen ander in ieder geval. Prima outfit.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone