Wielerpensionado Gilbert klopt Matthews en Pogacar in criterium Monaco
foto: Cor Vos (archief)
maandag 28 november 2022 om 09:01

Wielerpensionado Gilbert klopt Matthews en Pogacar in criterium Monaco

Philippe Gilbert nam in oktober al afscheid als profwielrenner, maar dat betekent niet dat de 40-jarige Belg zijn fiets ook letterlijk al aan de haak hing. Afgelopen stond hij namelijk aan de start van het BEKING-criterium in Monaco en schreef hij de tweede editie van deze koers op zijn naam.

Het BEKING-criterium, dat vorig jaar werd gewonnen door de ditmaal afwezige Primoz Roglic, vond plaats op het bekende Formule 1-circuit in Monaco. In totaal moesten veertig rondjes afgewerkt worden. Uiteindelijk wist Gilbert op dit parcours Michael Matthews en Tadej Pogacar – die respectievelijk tweede en derde werden – net voor te blijven. De prijs van de strijdlust ging naar Matej Mohoric.

Eerder op de dag werd in Monaco ook al het Pro-Am event verreden, waarbij gemengde ploegen van profs en amateurs in een tijdrit tegen elkaar streden. Gilbert, die tot een vijftal behoorde met onder anderen Clément Champoussin, won samen met zijn team ook deze wedstrijd. De gelegenheidsformatie met onder meer Mohoric en Robert Stannard werd tweede, de ploeg van Peter Sagan en Matteo Moschetti derde.

Liefdadigheidsevent
“Ik ben eerlijk gezegd heel blij”, zei Gilbert in een persbericht van de organisatie. “Ik heb beide koersen kunnen winnen. ’s Ochtends met slechts één seconde en ’s middags, tijdens de profkoers, was het ook niet eenvoudig met al die sterke renners die woonachtig zijn in Monaco. Het ging hard, maar ik genoot ervan om in het peloton te zitten met deze kampioenen voor een liefdadigheidsevent. Ik woon nu al dertien jaar in Monaco, dus het is mooi om hier af te sluiten.”

Beide wedstrijden, het BEKING-criterium en het Pro-Am event, waren onderdeel van een groter wielerevenement waarmee aandacht voor verkeersveiligheid werd gevraagd. Daarnaast werd er geld opgehaald voor twee liefdadigheidsorganisaties: de Princess Charlene of Monaco Foundation en Fight Aids.

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
28 november 2022 15:22
Dat is mijn laatste wens, fietsen over een afgesloten circuit van Monaco. Vervolgens 3 massages, uitgevoerd door Orla, Marion Rousse en Cameron VDB. Ten slotte een Tripel Karmeliet of 2.
28 november 2022 10:18
Zo ! Die man is gewoon te vroeg gestopt.
28 november 2022 14:36
Altijd prettig als je een hoge gunfactor hebt.
28 november 2022 14:48
In Spa-Francorchamps hebben ze duidelijk een gouden kans laten liggen voor een écht klassiek slotcriterium voor Gilbert. 40 rondjes van amper 7km, en dan een prestigesprintje tegen Matthews en Pogacar.
28 november 2022 10:17
Quote:
het bekende Formule 1-circuit in Monaco

Grapjas.
28 november 2022 10:36
Cadeau gekregen, net als bij de criteriums.

Reacties zijn gesloten.