Wiebes aast op Ronde van Drenthe, Bos en Ligtlee slaan NK over
foto: WielerFlits
donderdag 27 december 2018 om 18:30

Wiebes aast op Ronde van Drenthe, Bos en Ligtlee slaan NK over

Wielerflits Kort In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over de doelen van Lorena Wiebes en de blessure van Theo Bos.

Lorena Wiebes aast op winst in Ronde van Drenthe en Boels Ladies Tour

Lorena Wiebes heeft haar doelen voor 2019 vastgesteld. In een interview met racefietsblog.nl vertelt het talent van Parkhotel Valkenburg dat ze hoopt in haar tweede seizoen als prof mee te dingen om de winst in de Ronde van Drenthe en in etappes in de Boels Ladies Tour. Het WK in Yorkshire staat net als de Giro Rosa hoog op het lijstje, maar dan zal zij wel geselecteerd moeten worden en haar ploeg een wildcard moeten krijgen.

Wiebes ontwikkelde zich in 2018 razendsnel. De 19-jarige sprintster won in haar eerste profseizoen al wedstrijden als de Rabobank 7-dorpenomloop Aalburg, de Omloop van de IJsseldelta en de GP Sofie Goos. De Mijdrechtste leverde daarnaast met een negende plaats op het Europees kampioenschap in Glasgow en een vierde plaats in Driedaagse Brugge-De Panne prestaties van formaat af.


Theo Bos en Elis Ligtlee slaan NK baanwielrennen over

Theo Bos en Elis Ligtlee zullen dan tóch niet aan de start verschijnen van het NK baanwielrennen. Ligtlee – Olympisch kampioene op de keirin – heeft zich namelijk ziek afgemeld. Dit betekent dat ze niet in actie zal komen op de sprintonderdelen.

Bos moet dan weer passen wegens een blessure. Hierdoor zal hij donderdag niet in actie komen in Apeldoorn. Dat laat zijn ploeg BEAT weten in Instagram Stories. De sprinter kampt met een lichte blessure en slaat daarom uit voorzorg het NK over. Bos, die de afgelopen weken uitstekend op dreef was, zou in actie komen op de 1-kilometertijdrit én de keirin.


Jempy Drucker breekt sleutelbeen

Voor Jempy Drucker is het niet de meest prettige kerst geworden. De renner van BORA-hansgrohe heeft op training namelijk zijn sleutelbeen gebroken. De 32-jarige Drucker – die dit seizoen nog uitkwam voor BMC – is inmiddels al geopereerd.

RIDE Magazine
WielerFlits Podcast
9 Reacties
Sorteer op:
27 december 2018 10:04
Denk dan toch dat ze het WK parcours nog niet gezien heeft!
  27 december 2018 10:34
  Verbaasd me ook na andere verhalen
  27 december 2018 12:08
  Ik weet dat het een groot talent is, maar verder ken ik haar niet enorm goed. Ze kan dus goed sprinten. Alleen massasprints of kan ze ook wat zwaardere koersen aan?
  27 december 2018 19:23
  Tot nu toe vooral vlakk3 sprints
27 december 2018 13:16
Ik vind het nog steeds tactisch falen dat men tijdens het EK vol voor haar gingen bij Oranje.
  27 december 2018 13:17
  Dat was sowieso 1 van de meest slechte tactieken die ik ooit heb mogen aanschouwen
  27 december 2018 19:24
  Tamelijk absurd met de wereldspecialist op sprints na heuvels vos
  27 december 2018 21:53
  Ten eerste had Anna gewoon door moeten rijden natuurlijk. Werkelijk alles ging mis die dag
27 december 2018 19:25
Bos heeft al aan de start gestaan van nk zag ik in ander artikel. Dan kan je nu niet meer zeggen dat hij niet aan de start staat als hij al één of meer onderdelen gereden heeft.

Reacties zijn gesloten.