Wereldkampioene Dygert: “En nu richt ik mijn vizier op Tokio”

dinsdag 24 september 2019 om 18:36
Wereldkampioene Dygert: “En nu richt ik mijn vizier op Tokio”

foto: Cor Vos

Chloe Dygert was opvallend koeltjes in het flashinterview. De 22-jarige Amerikaanse kroonde zich vandaag op indrukwekkende wijze tot de nieuwe wereldkampioene tijdrijden, maar ze keek ook alweer vooruit naar het volgende evenement. “Ik richt mijn vizier vanaf nu op de Olympische Spelen van Tokio”, aldus Dygert.

De beloftevolle Amerikaanse begon als een van de favorieten aan de individuele tijdrit, maar er werd toch het meeste verwacht van titelverdediger Annemiek van Vleuten, die op jacht ging naar een derde opeenvolgende titel. De ervaren Nederlandse bleek echter niet goed genoeg om Dygert uit te dagen, die de concurrentie wist weg te blazen.

Het verschil aan de streep bleek groot: zo moest nummer twee Anna van der Breggen meer dan anderhalve minuut toegeven op Dygert, terwijl Van Vleuten (brons) bijna twee minuten verloor. “Ik heb me heel erg goed voorbereid op deze tijdrit. Ik ben erg blij met het resultaat”, zo begon de winnares het flashinterview.

Hulp van Kristin Armstrong 
“Ik heb de afgelopen weken veel getraind met Kristin Armstrong (meervoudig wereldkampioen en Olympisch kampioen tegen de klok, red.) Ik heb rustig naar dit WK toegewerkt, nadat ik vorig jaar een hersenschudding opliep. Het is erg speciaal om de regenboogtrui te dragen”, aldus Dygert.

“Ik wil alle mensen bedanken die in mijn geloven.” De Amerikaanse had naar eigen zeggen geen last van het slechte weer. “Ik leef in Washington, daar is het vaak ook slecht weer. Ik wist dat de andere rensters wel wat bang waren. Ik heb er het beste van gemaakt.”

Dit artikel delen:

14 Reacties

christ van maercke 24 september 2019 om 18:45

Brr… een beetje een eng mens, als je het mij vraagt. Geen enthousiasme, niets… heb je wel meer met die devoten.

Franco Ballerini 24 september 2019 om 19:10

Die Garrison zat vanmiddag ook al met zo’n arrogante smoel om zich heen te kijken. We nemen hier in Europa alles over uit de US, maar dit gedrag toch liever niet.

Brabander 24 september 2019 om 19:42

@FB: die tijden liggen gelukkig al wat achter ons, dat we als een malle de polonaise achter de VS liepen. Als je het mij vraagt dan. Maar het lijkt wel een bietje eigen aan de Amerikaanse sportvrouw (een klein deel daarvan dan). Die Meghan Rapinoe van het nationale voetbalteam heeft ook zo’n geen enkele sympathie oproepende dweem van arrogantie over zich heen hangen

Ardoisier 24 september 2019 om 19:46

@Franco Ballerini: inderdaad, zeer irritant gedrag. Bij het vrouwenvoetbal zag je het ook al. Deze prestatie van vandaag, ik geloof er niets van. Als iets er ongeloofwaardig uit ziet, is het dat ook (of zoiets, weet niet meer in welk boek van welke renner ik dit heb gelezen, maar het komt er op neer dat je dit soort prestaties bijzonder kritisch moet beoordelen).

<edit>
Haha, lees net dat de Brabander ook het voetbal erbij heeft gehaald

Dick H. 24 september 2019 om 19:50

Nee @Christ van Maercke, dan die twee lachebekjes naast haar op het podium.

Brabander 24 september 2019 om 20:01

@Dick H: dat noemen ze teleurstelling

Dolomietenfan 24 september 2019 om 18:50

Ze heeft getraind met Armstrong, is dat de vrouw van???
Ze maakt een onnatuurlijke indruk, misschien toch wat meer testosteron dan andere vrouwen?

tendam 24 september 2019 om 18:51

Kristin Armstrong is niet gerelateerd aan Lance.

roeleur 24 september 2019 om 18:55

Ja precies, geniet ook es een keer, misschien zijn we er volgend jaar allemaal wel niet meer.

Romāns Vainšteins 24 september 2019 om 19:30

Mooie foto wel, onze bloedzusters mogen zo meteen allenbei 1 pedaal vastklikken van deze Miss Crankstelstein lijkt het, de eerste kilometertjes richting Tokio inleidend.

peervaneynthoven 24 september 2019 om 20:22

De huidige vrouwenelite op een dergelijke manier declasseren, is voor mij ongeloofwaardig. Bij de mannen onder 23 zou deze 22jarige dame over hetzelfde parcours als 11e zijn geëindigd net vóór de even oude Tobias Foss en Marc Hirschi! Voorwaar een ongelooflijke en wat mij betreft ongeloofwaardige prestatie! De tijd zal het leren. Extreme prestaties roepen altijd vragen op. En dit was er één!

007 25 september 2019 om 07:33

Al die reacties dat dit verdacht is etc… mee eens dat deze dame geen uitstraling heeft, maar waren we allemaal ook zo sceptisch over van Vleuten in de Giro Rosa? Toen ze iedereen op 1 beklimming helemaal naar de vaantjes reed?

moa 25 september 2019 om 08:29

Ze heeft getraind met K Armstrong. Deze was gestopt, liet zich uit de dopingpoule halen, en kwam ijzersterk terug. De Amerikaanse profsport is een lachertje.

Daarenboven reed Dygert sneller dan de vele profs U23. Alles kan natuurlijk. Maar vrouwen komen meer in de buurt van topjuniors dan beloften.

Respect 25 september 2019 om 10:53

Wat een klasbak deze Amerikaanse. Ze verdient ons respect en een groot applaus.

Headlines

Materiaalzone

Populair