Wereldkampioen junioren traint mee met opleidingsploeg Etixx-QuickStep
Felix Gall in de regenboogtrui in Richmond- Foto: Sirotti
zaterdag 16 januari 2016 om 09:45

Wereldkampioen junioren traint mee met opleidingsploeg Etixx-QuickStep

Felix Gall, de regerend wereldkampioen bij de junioren, heeft een korte stage achter de rug bij het opleidingsteam van Etixx-Quick-Step. Bij Klein Constantia, genoemd naar het wijngebied van de Tsjechische eigenaar Zdenek Bakala, onderging de 17-jarige Oostenrijker in het Spaanse Calpe inspanningstests en volgde hij trainingen.

“Gall heeft inderdaad meegetraind”, vertelt Patrick Lefevere aan Het Nieuwsblad. “Maar hij is niet de enige die we volgen. Een vijftal andere renners hebben zo ook al stages gevolgd. Namen geef ik niet. Ik betaal een talentscout en het is niet de bedoeling om slapende honden wakker te maken.”

Nu weer terug in schoolbanken
Al voor zijn wereldtitel in Richmond was Gall met de sportieve leiding van Klein Constantia in gesprek. “Ze waren onder de indruk van mijn vierde plaats bij het EK tijdrijden en na de gouden WK-medaille heeft het team me meteen uitgenodigd voor het trainingskamp in Calpe”, vertelt het talent zelf aan Oostenrijkse media.

Gall spreekt van een geweldige ervaring. “De stemming was zeer relaxed. Ook alle profs van Etixx-Quick-Step waren aanwezig, behalve degenen die in Australië de Tour Down Under voorbereiden.” Voorlopig keert de jeugdige wereldkampioen weer gewoon terug in de schoolbanken. “Maar voor de vakantie in februari heb ik een nieuwe uitnodiging gekregen om in Calpe te komen trainen. Daarna vertrekken we met het Oostenrijkse nationale juniorenteam naar Kroatië voor een trainingskamp.”

 
3 Reacties
Sorteer op:
16 januari 2016
Dit wordt wel een beetje de toekomst, jonge renners al vroeg scouten en laten kennismaken met en binden aan je ploeg. Deze jongen heeft door deze voorkeursbehandeling als hij straks profrijp is gewoon al een voorkeur voor het huidige Etixx.
16 januari 2016
Knap werk van die talent scout zeg ;)
16 januari 2016
Waarom niet met Klein Constantia mee? Dat is toch de u23 ploeg van Etixx? Wel een grote stap voor een junior...

Reacties zijn gesloten.