Wereldbekermanche MTB in Fort-William afgelast

donderdag 1 april 2021 om 15:28
Wereldbekermanche MTB in Fort-William afgelast

Ter Illustratie - foto: Cor Vos

Vanwege de coronapandemie gaat de Wereldbeker mountainbike in het Britse Fort-William niet door. Dat maakte de UCI vandaag bekend. Het evenement zou worden gehouden op 22 en 23 mei. De betrokken partijen kijken wel naar alternatieven.

In Fort-William stonden alleen downhill-wedstrijden op het programma. De organisatoren waren echter genoodzaakt om de handdoek te gooien. Het is volgens de organisatie onmogelijk om in mei het evenement op een veilige manier te organiseren.

De UCI is nog wel met de organisatie in gesprek om te kijken of er nog alternatieven zijn. Eind januari ging er ook al een streep door de wereldbekermanche in Vallnord (14-15 augustus), normaal gesproken de laatste test voor de wereldkampioenschappen mountainbiken.

De Wereldbeker mountainbiken zou dit jaar aftrappen in het Sloveense Maribor, maar de UCI liet eerder al weten dat de manche vanwege de coronapandemie is verplaatst van april naar augustus. Dit op verzoek van de Sloveense gezondheidsautoriteiten.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Al Phila 1 april 2021 om 18:05

Is er bekend of dit gevolgen gaat hebben voor de selectie en startplekken op de OS ? Komt MvdP hierdoor ‘in de problemen’ ??

chiller87 1 april 2021 om 18:34

Het gaat hier over downhill. Mvdp doet hier niet aan mee. Begrijp niet waarom wielerflits hier over bericht. In het verleden toch nooit een verslag over downhill?

Al Phila 1 april 2021 om 19:27

Thanks, had er overheen gelezen.

chiller87 1 april 2021 om 19:39

Btw foto in afbeelding is geen downhill bike.. illustratie past dus niet bij artikel.

Headlines

Materiaalzone

Populair