Wederom positieve plas op GW1516

vrijdag 9 augustus 2013 om 10:27
Peloton

foto: Sirotti

Er is opnieuw een renner betrapt op het gebruik van het verboden middel GW1516. Dat meldt Biciciclismo. Dit maal gaat het om de Venezolaanse renner Manuel Medina. Hij testte positief tijdens de Ronde van Guatemala (2.2) in april en kreeg een schorsing van twee jaar van de UCI.

De Venezolaan Medina reed dit jaar voor het kleine Venezolaanse ploegje Gobernación del Zulia. In 2006 werd de 37-jarige renner nationaal kampioen van zijn land. In 2013 boekte Manuel Medina twee ritzeges in de Vuelta al Tachira (2.2) en werd eindwinnaar van het bergklassement. Ook werd hij in het verleden al drie keer eindwinnaar van de Venezolaanse rittenkoers (2006, 2008 en 2011).

GW1516 staat bekend als een medicijn dat onder andere bedoeld is tegen diabetes. De ontwikkeling van dit medicijn is echter stopgezet wegens het feit dat het kankerverwekkende stoffen bevat. Dit is getest op onder meer ratten.

Manuel Medina is niet de eerste renner die dit jaar betrapt werd op het verboden én kankerverwekkend middel. Valery Kaikov (Rusvelo), Manuel Perez (Colombia-Claro), Miguel Ubeto (Lampre-Merida) en vier coureurs uit Costa Rica (Barrantes, Segura, Castillo en Azofeifa) liepen op al tegen de dopinglamp.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair